top of page

Food Diary 22/07/2018 - Ψάρι, κλέφτικο και sushi

Bits and pieces

Όλα τα γαστρονομικά νέα που τράβηξαν την προσοχή μου αυτή την εβδομάδα!


Ναυτικός ΄Ομιλος Λεμεσού (ΝΟΛ) - Μεγάλωσα στο ΝΟΛ αφού εκεί πέρασα τα μαθητικά μου χρόνια εκεί όπου κάθε καλοκαίρι ξημεροβραδιαζόμαστε. Πολλές αναμνήσεις, αρκετό κολύμπι, μπόλικες τρέλες. Τώρα πια το Fat Fish καταλαμβάνει μεγάλο μέρος του Ομίλου. Ο ΝΟΛ έχει περιοριστεί στη μια πλευρά με τραπέζια και καρέκλες μπροστά ακριβώς από την παραλία. Διαθέτει καντίνα που σερβίρει καφέδες και ποτά ενώ υπάρχει κι ένα λιτό μενού με συγκεκριμένα πιάτα για μεσημέρι και σουβλάκια μόνο το βράδυ. Τραγανό τηγανητό καλαμάρι συνοδευόμενο από τηγανιτές πατάτες και ένα αρκετά νόστιμο burger ήταν οι επιλογές μας σε πρόσφατη εξόρμηση μου στη Λεμεσό. Τα πιάτα ετοιμάζονται από το Fat Fish, έτσι η ποιότητα είναι εγγυημένη. Επίσης προσφέρεται μικρός αριθμός προπαρασκευασμένων σαλατών με ξεχωριστά dressings, όπως σαλάτα του Καίσαρα και πράσινη. Είναι η εύκολη λύση για μεσημέρι όπου θα απολαύσεις ταυτόχρονα κολύμπι και το δροσερό αεράκι του Ομίλου. Η τέλεια απόδραση από τα ζεστά μεσημέρια του καλοκαιριού (τηλ 25318181).


Ερημίτης, Λακατάμια

Εξακολουθώ να μην θυμάμαι πάντα αυτό το ταβερνάκι με το εύγεστο φρέσκο τηγανητό ψάρι. Μπαρμπούνι και γόπα είναι οι αγαπημένες μου επιλογές. Στα πλην του η αργή εξυπηρέτηση και η δυσκολία να εντοπίσεις το γκαρσόνι. Πράγμα κομμάτι δύσκολο σε μια τόσο μικρή αυλή. Με εξέπληξε όμως ευχάριστα η επέκταση της εξωτερικής αυλής! (τηλ 96888283)


Κλέφτικο Κυριάκος, Παλουριώτισσα

Τρελαίνομαι για το κλέφτικό του Κυριάκου. Κάθε φορά που πάω είναι λες και το τρώω για πρώτη φορά. Πάντα με εκπλήσσει και πάντα φεύγω κατενθουσιασμένη. Εξαιρετική ποιότητα κρέατος χωρίς ίχνος λίπους, νόστιμες πατάτες, ταχίνι, κάπαρη και σαλατίτσα. Αποτελεσματική και άμεση εξυπηρέτηση σε μια ασφυχτικά γεμάτη ταβέρνα. Μπράβο τους! Στην προσπάθεια μου να προσθέσω ακόμα ένα άτομο στη κράτηση των 8 ατόμων, παραλίγο να μην τα καταφέρω. Τόσο γεμάτη ήταν η ταβέρνα! Απόλαυσε το πεντανόστιμο κλέφτικο πίνοντας παγωμένη μπίρα Carlsberg. Επιβάλλεται να κάνεις κράτηση εκ των προτέρων! (τηλ 22423750)


Cliff Bar, Πρωταράς

Δεν φημίζεται το νησί μας για εξαιρετικό sushi. Λίγα είναι τα στέκια όπου μπορείς να το απολαύσεις. Μεταξύ αυτών και το Cliff Bar του Grecian Park στον Πρωταρά. Υπέροχο, ρομαντικό σκηνικό στο πιο τέλειο σημείο στον Πρωταρά για να απολαύσεις το ποτό σου μετά το μπάνιο στη θάλασσα. Ωραία ποικιλία sushi και sashimi με πρωταγωνιστή το crispy rice tuna. Το λάτρεψα! Πρόκειται για συνταγή που έφερε ο γιος των ιδιοκτήτων από την Αμερική. Παράγγειλε το και θα το αγαπήσεις! (τηλ 23844000)

bottom of page