top of page

Food Diary 27/05/2018 - Η Σαμ τα έχει με λάθος αγόρι


Bits and pieces

Όλα τα γαστρονομικά νέα που τράβηξαν την προσοχή μου αυτή την εβδομάδα!


Στου Ρουσιά

Αγαπημένη ταβέρνα στη Λάρνακα που άνοιξε δεύτερο μαγαζί στον ‘Αγιο Δομέτιο στη Λευκωσία. Συμπαθητικός χώρος με υπέροχη μπροστινή αυλή και αξιόλογο, γευστικό φαγητό. Να φας καλοηρκά που έγινε η νέα μου αγάπη. Πρόκειται για ένα είδος ραβιόλα γεμιστή με κιμά, τις οποίες βράζεις και περιχύνεις με ζεστό βούτυρο, πασπαλίζεις με μπόλικο τριμμένο χαλλούμι και απολαμβάνεις. Είναι σπεσιαλιτέ από τη Λάρνακα. Φανταστικό! Μην παραλείψεις να αρχίσεις το γεύμα σου με το τηγανητό σέλινο παναρισμένο σε χυλό. (τηλ 70088848)


Οίνου Γη, ξηρό λευκό 2017, Αμπελώνες Βασιλειάδη

Το απόλαυσα! Πρόκειται για ένα κρασί που προέρχεται απο διάφορες ποικιλίες σταφυλιών που ευδοκιμούν στο ‘Ομοδος, με ιδιαίτερη έμφαση στο ξυνιστέρι. ‘Εχει φωτεινό, καθαρό χρυσοκίτρινο χρώμα με νότες λευκών λουλουδιών, φλουδών λεμονιού και αρώματα εξωτικών φρούτων. Η βελούδινη υφή και η μεστή γεύση που παραμένει συνδυάζεται με φρέσκα θαλασσινά ή ψάρια, αλλά μπορείς να το απολαύσεις και μόνο του. Το βρίσκεις στην ψαροταβέρνα Μαγιοπούλα και πολύ σύντομα και στο οινοποιείο Βασιλειάδη στο ΄Ομοδος.


Ναυτικός ‘Ομιλος Αμμοχώστου

Παρόλο που ήμουν πάντα τακτικός θαμώνας, ακόμα και στα μαθητικά-εφηβικά μου χρόνια, στο Ναυτικό ‘Ομιλο Λεμεσού, έχω φάει πρόσφατα αρκετές φορές στο Ναυτικό ‘Ομιλο Αμμοχώστου και μου άρεσε. Ένας υπέροχος χώρος, δίπλα στη θάλασσα, φανταστική ατμόσφαιρα και νόστιμα πιάτα - δοκίμασε οπωσδήποτε το χταπόδι με φάβα και λουβί.

Ιδιαίτερα τώρα το καλοκαίρι, όπου ταυτόχρονα μπορείς να απολαύσεις και το μπάνιο σου είναι μια εξαιρετική επιλογή.


ΑΘΗΝΑ

Η Σαμ τα έχει με λάθος αγόρι

Μου κίνησε την περίεργεια το όνομα αυτού του εστιατορίου στο Μεταξουργείο. Σίγουρα είναι πολύ πρωτότυπο. Πήρα λοιπόν την παρέα μου εκεί με κάποια επιφύλαξη, αλλά το λατρέψαμε. Σερβίρει υπέροχα πιάτα σε λογικές τιμές. ΄Οτι επιλέξεις, θα το καταβροχθίσεις και θα το απολαύσεις. Αξίζει όμως να συμπεριλάβεις στην παραγγελία σου το ζουμερό μπιφτέκι της Σαμ με φρέσκο μοσχαρίσιο κιμά και αρωματισμένο βούτυρο, τα απίθανα μοσχαρίσια μάγουλα αργοψημένα στο ζωμό τους με πικάντικη μουστάρδα και βουτυράτο πουρέ πατάτες αλλά και το ριζότο ημέρας (να ρωτήσεις την Σαμ). ΄Οσον αφορά το ποτό, θα βρείς τσίπουρο, ούζο, ρακί, μπίρες και κρασί μόνο χύμα σε λευκό, ροζέ, ημίγλυκο και κόκκινο. Πήγαινε και θα το αγαπήσεις. (Λεωνίδου 80 & Σαλαμίνος, Κεραμεικός)


Philos στη Σόλωνος για brunch

Πρόκειται για ένα υπέροχο τριώροφο νεοκλασικό στη Σόλωνος στο Κολωνάκι με πανέμορφο εσωτερικό, φιλικό προσωπικό, ποιοτικό καφέ και φοβερές γεύσεις. Στο ισόγειο όπου βρίσκεται το καφέ/μπιστρό μπορείς να απολαύσεις εξαιρετικά σάντουιτς, αβγά, τάρτες και ελαφριά γεύματα. Το Σαββατοκύριακο θα βρεις ένα πολύ προσεγμένο brunch μενού, όμως οπωσδήποτε επιβάλλεται κράτηση. Δοκίμασε ανεπιφύλακτα το philos eggs benedict με σολομό και το ανοιχτό σάντουιτς με αβοκάντο και ποσέ αβγό. (Σόλωνος 32, Κολωνάκι)

bottom of page