top of page

24 ώρες ... στην Αθήνα - part 2

Hasapika Central Market, Βαρβάκειος Αγορά, Αθήνα

(Τ: +30 2160707026)


Βρίσκεται στην καρδιά της Βαρβάκειου αγοράς. Είναι ένα σκηνικό παράξενο, αρχίζοντας με το όνομα του μαγαζιού, τη θέση του ανάμεσα στα κρέατα – δυσκολεύτηκα να το εντοπίσω – και τα ξύλινα τραπέζια και καρέκλες που παραπέμπουν σε ταβέρνα.



Κι όμως σερβίρει φρέσκο ψάρι και θαλασσινά σε σούσι και σασίμι, νιγκίρι και σεβίτσε αλλά και σούπες, μακαρονάδες, σαγανάκια και τηγανητά ψάρια. Δοκίμασα σεβίτσε σαργός, ταρτάρ παλαμίδα, σασίμι σκορπίνα, νιγκίρι μπαρμπούνι και 4 τεμάχια inside out σούσι με ψάρι καπόνι. Καβούρι και χέλι δεν υπήρχε τη μέρα που το επισκέφθηκα. Τα μουσικά ακούσματα είναι ωραία, το σέρβις είναι οκ, χωρίς να είναι ιδιαίτερα ζεστό ή επικοινωνιακό και οι τιμές τσιμπάνε.



Στο μενού θα βρεις δύο τιμές, ψάρι της φάρμας και ψάρι πελαγίσιο. Το βρίσκω υπερτιμημένο για το τι προσφέρει και που βρίσκεται. Ο λογαριασμός για ένα άτομο με ½ λίτρο λευκό κρασί ανήλθε στα 54 ευρώ.




Μπιρμπίλω, Κολωνάκι, Αθήνα (Τ: +30 2107247777)


Είναι συμπαθητικό ταβερνάκι/εστιατόριο και σίγουρα μια ασυνήθιστη άφιξη στο Κολωνάκι. Επικεντρώνεται στην ελληνική παραδοσιακή κουζίνα και προσφέρεται για γεύμα για ένα άτομο. Δοκίμασα μελιτζανοσαλάτα αγιορίτικη, μαλακή φέτα ΠΟΠ Αρκαδίας και νόστιμα ντολμαδάκια αμπελόφυλλα με γιαούρτι. Διαπίστωσα ότι είναι πολύ δημοφιλές στους ξένους μια και το φαγητό είναι αξιοπρεπέστατο και οι τιμές αρκετά λογικές.



The Bar in front of the Bar, Αθήνα (Τ: +30 6980635896)


Είναι λευκό, είναι χαριτωμένο, είναι ανεπιτήδευτο, είναι σε εξωτερικό χώρο και είναι ένα μπαρ με πρωτότυπο και ιδιαίτερο όνομα, το οποίο σερβίρει ποτά στον πεζόδρομο της οδού Πετράκη.



Ανοίγει από τις 9 το πρωϊ, έτσι απόλαυσα ποιοτικό καφέ σε όμορφο κεραμικό ποτηράκι – ξεχάστηκα τελείως την προηγούμενη μέρα να περάσω για ένα early drink! Δεν σερβίρεται φαγητό εδώ. Υπάρχουν ψηλά τραπέζια μπροστά από το μπαρ και απέναντι στο πεζοδρόμιο.



Ότι πρέπει για ποτό μετά το γραφείο ή μετά τα ψώνια στο κέντρο. Έχει χαρακτήρα, νεανικότητα και είναι φρέσκo. Πήγαινε!




bottom of page