top of page

24 ώρες ... στην Αθήνα - part 1

Oinoscent, Αθήνα (Τ: +30 2103229374)


Το επισκέφθηκα απόγευμα κατά τις 6 μμ για ένα ποτήρι κρασί. Επέλεξα ένα καταπληκτικό ροζέ Φραγκοσυκιά ’21, Cabernet Franc – Ροδίτης του οινοποιείου Ρούβαλης και ενθουσιάστηκα. Εννοείται ότι μπήκα στον πειρασμό να μελετήσω το μενού και δεν αντιστάθηκα στο εξαιρετικό ταρτάρ (φιλέτο νεαρού μόσχου) με κονφίτ κρεμμύδι, καπνιστή μαγιονέζα, αυγό ορτυκιού, τερίνα πατάτας, λάδι και πούδρα από αρωματικά – όλα παρασκευάζονται στο μαγαζί. Τους βγάζω το καπέλο. Δέκα άριστα!



Ο εσωτερικός χώρος είναι όμορφος και η κάβα θησαυρός στο κάτω μέρος σε ελκύει να μπεις μέσα να χαζέψεις και να δοκιμάσεις τα κρασιά της.



Συνοψίζοντας, είναι ένας χώρος χαλαρός και ιδανικός για όσους αγαπούν να συνδυάζουν το κρασί με το φαγητό! Θα πάω ξανά με την πρώτη ευκαιρία.



Morning Bar, Κουκάκι, Αθήνα


Μικρό, γωνιακό, με τζαμαρίες και ωραίες λεπτομέρειες, το Morning bar τραβά αμέσως τα βλέμματα. Στην εσωτερική του σάλα, στο κέντρο του χώρου βρίσκεται η ανοιχτή κουζίνα. Τρεις-τέσσερις πάγκοι στις τζαμαρίες και 2 παγκάκια στο πεζοδρόμιο συμπληρώνουν το όλο σκηνικό.



Ο καφές είναι ποιοτικός, εξίσου τα αλμυρά και τα γλυκά, που τα φτιάχνουν καθημερινά οι ίδιοι. Μικρή η επιλογή αλλά σίγουρα αξιόλογη και πεντανόστιμη. Μπριός με κολοκυθάκι και τυρί, ένα βίγκαν ρολάκι, ένα με κανέλα και κρέμα, 1 σάντουιτς, 1 κομμάτι ψωμί προς πώληση – ωραία τυλιγμένο και λαχταριστό – και 2 γλυκά ήταν αραδιασμένα στον πάγκο.



Σου προτείνω να δοκιμάσεις το ρολάκι με κρέμα και κανέλα, αν είσαι τυχερός και το πετύχεις – εγώ το λιγουρεύομαι ακόμη -, καθώς και το μπριός με κολοκυθάκι και τυρί. Οι λιχουδιές σερβίρονται σε ενδιαφέρον stainlessteal (ή μάλλον αλουμίνιο) σκεύος με μαχαιροπήρουνα.



Στα συν το όμορφο κεραμικό σκεύος που σερβίρεται ο καφές espresso. Στα πλην η ποσότητα του, μια γουλιά όλο κι όλο και ... αυτό ήταν και το κάπως αγέλαστο προσωπικό, τουλάχιστον την ημέρα που το επισκέφθηκα! Απέναντι ακριβώς στη γωνία είναι ένα καινούργιο μαγαζί «Το Πλάι», το οποίο ανήκει στην ίδια ομάδα και σερβίρει ποτό – ανοίγει απόγευμα.



Anana Coffee/Food, Αθήνα (Τ: +30 2111151788)


Το Anana είναι ένα φωτεινό μαγαζί, γεμάτο τζαμαρίες, λιτό στη διακόσμηση, ένας χώρος πανέμορφος με cool vibes και cool κόσμο, με ευχάριστη και χαλαρή ατμόσφαιρα και τραπεζάκια σε μια υπέροχη αυλή σε μια φανταστική στοά. Βασικό χαρακτηριστικό του είναι ο υπέροχος specialty καφές από εκλεκτά blends & single origins και μια κουζίνα που βασίζεται στη χορτοφαγική και βίγκαν φιλοσοφία. Πήγαινε γιατί ο καφές του είναι εξαιρετικός, είναι καλοφτιαγμένος και είναι από επιλεγμένα χαρμάνια.



Αν ήμουν μόνιμη κάτοικος Αθήνας, σίγουρα θα το έκανα στέκι. Στα συν το όμορφο κεραμικό σκεύος που σερβίρεται ο καφές και οι κόκκινοι τοίχοι και πόρτες στις τουαλέτες.



bottom of page