top of page

Φεβράρης ...

Κασκαντέρ, Λύμπια (Τ 99446051)



Καταπληκτικό το dry martini στο μοναδικό αυτό μπαράκι! Το απόλαυσα όπως απολαμβάνω πάντα και την κουβέντα μου με τον συμπαθέστατο Μιχάλη Βρυωνίδη. Είναι γενναιόδωρος, κοινωνικός, πολύ ευχάριστος τύπος και αναπόσπαστο κομμάτι του χώρου. Του έχω αδυναμία. Είχε δε έμπνευση κι έβγαλε το ρολάκι χαρτιού που έχει στο πάγκο του κι έγραψε 2-3 λόγια που σκέφτηκε εκείνη τη στιγμή, μπροστά μας – είναι επίσης συγγραφέας. Μιλώντας στη συνέχεια για το gin, μας πρόσφερε γευσιγνωσία τριών ειδών που δεν τα γνώριζα καν. Στα συν οι νόστιμες king size κούπες που σερβίρει και η καταπληκτική μουσική. Πήγαινε με την πρώτη ευκαιρία. Θα το λατρέψεις!


 

Rococo Kitchen&Bar, Λευκωσία (online reservation)

Στάση για ποτάκι στο Rococo μετά από θεατρική παράσταση. Το μαγαζί ήταν πλήρες, θέσεις υπήρχαν μόνο στην μπάρα. Ακόμα καλύτερα! Ευχάριστο το γεγονός ότι υπήρχε στο μενού και επιλογή κόκκινου κρασιού στα 24 ευρώ το μπουκάλι!

Αν και δυσανασχέτησα στην αρχή, όταν έγραφα το κείμενο μου και δεν έβρισκα το τηλέφωνο του μαγαζιού, μου άρεσε που υπάρχει σύνδεσμος (link) για διαδικτυακή κράτηση μόνο.

 




Pua, Λευκωσία (T 22322100)

Επέστρεψα για να απολαύσω τον καφέ μου μετά τη γυμναστική αλλά και να δοκιμάσω κάτι από το μενού για brunch. Επέλεξα τα eggs benedict αν και δεν είμαι πια φαν της σάλτσας hollandaise – μου τη βάλανε στο πλάι. ‘Ηταν εύγεστο το πιάτο με συνοδευτικό φρέσκια σαλάτα, αλλά τα ποσέ αυγά δεν ήταν μελάτα, μάλλον αρκετά σφικτά. Όταν το ανέφερα, ο υπεύθυνος επέμενε να αντικαταστήσει το πιάτο, αλλά δεν δέχτηκα γιατί γευστικά με ικανοποίησε. Με κέρασε όμως γλυκό και τον έξτρα καφέ που παράγγειλα αργότερα. Το δε γλυκό, η σπιτική crème brulee, ήταν φανταστική. Πλούσια σε γεύση και υφή, δεν τη μοιράστηκα με κανέναν. ‘Οπως ήδη έχω γράψει ξανά, είναι ένας χώρος που προσφέρεται να πας από πολύ νωρίς το πρωί μέχρι αργά το απόγευμα και να αράξεις. Αξίζει! Είναι όμορφα, ευχάριστα και πολύ χαλαρά!





 

Almar Seafood Bar, Λάρνακα (Τ 24201700)

‘Εχουν καθιερωθεί πια οι εξορμήσεις με φίλη μου τις Πέμπτες το απόγευμα. Χθες προορισμός μας ήταν το Almar στην περιοχή Μακένζυ. Πρώτη φορά πήγαινα, πέρασα όμως όμορφα, έφαγα ωραία και έφυγα ευχαριστημένη, αρκετά μετά τις 6. Το μαγαζί λειτουργεί από τις 9 το πρωϊ σερβίροντας brunch και ακολούθως γεύμα – η κουζίνα μένει ανοιχτή συνέχεια. Πήγαμε αργά, μετά τις 3 και το μαγαζί ήταν άδειο, όλο δικό μας. Ο εσωτερικός χώρος αν και μεγάλος, ήταν ζεστός και αρκετά ευχάριστος. Η εξυπηρέτηση ήταν ευγενική και διακριτική. Το μενού είναι μεγάλο αλλά με αρκετά ενδιαφέρουσες επιλογές. Επιλέξαμε να φάμε δύο αλοιφές, Λευκό Ταραμά και Μαύρο Ταχίνι, Βλάχο Παστράμι, Σεφταλιές Γαρίδας (3 τεμάχια) και Ριζότο με Γαρίδες. Οι αλοιφές ήταν εξαιρετικές και απολαυστικές με το ζεστό κουλούρι. Αν και καταβρόχθισα τον βλάχο παστράμι με ευχαρίστηση, ήταν περισσότερο προς το ωμό με καρυκεύματα. Θεωρώ ότι απέχει πολύ από τις γεύσεις και παρασκευές παστράμι και παστουρμά ψαριού του σπουδαίου Kingfisher στην Πάφο. Ενδιαφέρουσες βρήκα τις σιεφταλιές και ικανοποιητικό το ριζότο. Εν κατακλείδι, ήταν ένα ανέλπιστο, απολαυστικό γεύμα! Θα πάω ξανά!









Ταβέρνα Ττάσης, Δάλι (Τ 22521203)

Πήγα στο Δάλι για take away χοιρινό σουβλάκι! Στου Ττάση σερβίρουν χειροποίητο ορίτζιναλ χοιρινό σουβλάκι σε πίτα. Μέσα στην πίτα υπάρχει μόνο φρέσκια ντομάτα και κρεμμύδι και μπόλικος μαϊντανός. Το σουβλάκι είναι ζουμερό, πολύ νόστιμο και όπως πρέπει. Είναι αφοσιωμένοι στο έργο τους χωρίς πολλές φανφάρες και πολλές κουβέντες. Αξίζει να πας μια βόλτα να τα πάρεις. Δέχεται τηλεφωνικές παραγγελίες για παραλαβή από την ταβέρνα αλλά δεν κάνει διανομές.



 

The A Burgers, (@the_a_burgers/Facebook: The A Burgers)

Ο Μιχάλης και ο Νικόλας βρίσκονται πίσω από το νέο κόνσεπτ του The A Burgers. Στο μενού τους θα βρεις τρία είδη μπέργκερ (βοδινό μπιφτέκι 125 γρ), το The Classic A”, το «The Soft A» (τυρί τζένταρ, δική τους σάλτσα Α, ντομάτα, μαρούλι) και το «The Hard A» (τυρί, τηγανητό αβγό, μπέικον, σάλτσα BBQ, μαρούλι, onion rings) – ξεχωρίζω το συγκεκριμένο. Βασικά το λάτρεψα και το απόλαυσα σε συνδυασμό με τις προσθήκες που προτείνουν. Ψάξε τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ακολούθησε τους. Αναλαμβάνουν να μαγειρέψουν τα νόστιμα μπέργκερ τους σε διάφορες εκδηλώσεις.

 



Argiris Aggelou στο Facebook

«Εσείς το ζητάτε, εγώ το μαγειρεύω και η ZoePreTV το δοκιμάζει” 

Ακολούθησε τον και απόλαυσε τα επεισόδια που ανεβάζει μαγειρεύοντας και σχολιάζοντας. Είναι ο ηθοποιός Αργύρης Αγγέλου, γνωστός από την σπουδαία σειρά του Γιώργου ΚαπMουτζίδη “Στο Παρά Πέντε”. Η παρουσίαση του, η ζωντάνια του, η αφήγηση και περιγραφή των παρασκευών είναι μοναδική. Οι δε κραυγές που βγάζει είναι σούπερ. Τον απολαμβάνω αφάνταστα!



Akakiko, Λευκωσία (Τ 77778022)

Τσουχτερή η τιμή στα 17,80 ευρώ (8 τεμάχια) του Wagyu Robata roll (βοδινό wagyu, κρεμώδες τυρί, φρέσκο κρεμμυδάκι, furikake, ponzu mayo - delivery)  – αν και πρόσεξα ότι στο μενού που αναρτούν στην ιστοσελίδα τους η τιμή είναι στα 16.50 ευρώ. Παράξενο! Αν και το ξεχωρίζω και το τελευταίο καιρό είναι η πρώτη μου επιλογή, δεν μπορώ να συμβιβαστώ με τη τιμή του.





Κρεαταγορά  ‘Αγγελος και Υιοί, Λακατάμια, Λευκωσία (Τ 22385601 )

Καταπληκτικές οι αρνίσιες σιεφταλιές που παρασκευάζουν στην κρεαταγορά. Αξίζει να τις αγοράσεις. Είναι εύγεστες ακόμα κι αν τις ψήσεις στο φούρνο.

 



Watar Ziryab Restaurant & Bar, Λάρνακα (Τ 96663555)

Απογοητευτικό το φαγητό στο Watar Ziryab. Θέλαμε να δοκιμάσουμε τα Bao Gua του Cam On Cantina, αλλά έβρεχε αρκετά στο παραλιακό μέτωπο της πόλης και δυσκολευτήκαμε να βρούμε χώρο στάθμευσης. Και ενώ είχαμε αποφασίσει να επιστρέψουμε στη Λευκωσία, αλλάξαμε γνώμη το τελευταίο λεπτό και πήγαμε στο Watar Ziryab για ένα γρήγορο γεύμα στις 3.30 το απόγευμα. Το μαγαζί εστιάζει στην Ιορδανική κουζίνα και σερβίρει ζεστά και κρύα ορεκτικά και μερικές επιλογές από κυρίως πιάτα, με έμφαση το κρέας στη σχάρα. Πεινούσαμε πολύ και για καλή μας τύχη, βρήκαμε πολύ κοντά και θέση για το αυτοκίνητο. Ο εσωτερικός χώρος ήταν μάλλον σκοτεινός και άδειος, ο περισσότερος κόσμος καθόταν στην εξωτερική, κλειστή βεράντα, όπου επιτρεπόταν το κάπνισμα, ενώ στο άλλο κομμάτι της εξωτερικής βεράντας ένα μόνο τραπέζι ήταν κατειλημμένο. Επιλέξαμε να καθίσουμε στον εσωτερικό χώρο του μαγαζιού. Η εξυπηρέτηση ήταν γρήγορη και χωρίς πολλά λόγια. Παραγγείλαμε τρία είδη από την κάρτα του Ζεστού Μεζέ, Lahem Biajeen (Λαχματζούν - μείγμα χοιρινού και μοσχαρίσιου κιμά), Arayes Meat (Γεμιστή ψητή πίτα με κρέας – πολύ όμοιο με το λαχματζούν), ένα αξιοπρεπέστατο Nakanek (παραδοσιακό σπιτικό λουκάνικο) και τρεις αλοιφές από την κάρτα του Κρύου Μεζέ. Mutabal Eggplant (ψητή μελιτζάνα πολτοποιημένη με σάλτσα από ταχίνι – υπερίσχυε το ταχίνι), ένα απογοητευτικό στη γεύση Muhamarah (φρυγανιά, κόλιανδρο και καρύδια, επικαλυμμένα με πάστα πάπρικας, ελαιόλαδο, ταχίνι και μελάσα ροδιού) και Labaneh with Walnuts (Γιαούρτι στραγγιστό ανακατεμένο με ψητά καρύδια). Το συγκεκριμένο σερβίρεται με ελαιόλαδο και πιπεριά τσίλι – ανύπαρκτα στο πιάτο και τα δύο αυτά υλικά). Συνοψίζοντας, ομολογώ ότι δεν με εντυπωσίασε το φαγητό.







bottom of page