top of page

Το χωριό του μπαμπά μου και ...

Στροφή στη Γεύση, Μανδριά, Λεμεσός (Τ: 25421221)



Είναι το χωριό του μπαμπά μου και το αγαπώ. Και σίγουρα με χαροποιεί το γεγονός που επιτέλους μπορούμε να αναφέρουμε και να διαφημίσουμε την ταβέρνα του χωριού μας που σερβίρει αξιόλογο, παραδοσιακό και αρκετά νόστιμο φαγητό. Η ταβέρνα είναι μεγάλη, περιποιημένη, με τζάκι να σιγοκαίει και αρκετά παραδοσιακά αντικείμενα γύρω.

Το μενού είναι αρκετά μεγάλο με επιλογές για ορεκτικά, μαγειρευτά, κρεατικά σχάρας και θαλασσινά. Προσφέρει και μεζέ ανά άτομο στα 20 ευρώ ή μεζέ σχάρας στα 18 ευρώ. Διαφορετικό μενού την Κυριακή μεσημέρι με μόνο σούβλα και διάφορα μαγειρευτά. Η παρέα μας μεγάλη, έτσι είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε και να απολαύσουμε διάφορα πιάτα. Διάφορες αλοιφές, πίκλα, χωριάτικη σαλάτα, καταπληκτική τοπική πατάτα τηγανητή, χαλούμι στα κάρβουνα, αφέλια κρασάτα κατσαρόλας, κουπέπια, κεφτέδες, πουργούρι, παγιδάκια αρνίσια, σουβλάκι χοιρινό, σουβλάκι κοτόπουλο και εξαιρετικό κοτόπουλο μπούτι. Δεν έχω κανένα αρνητικό σχόλιο να κάνω. Το χύμα κόκκινο κρασί από συγχωριανό, τον Ευαγόρα, ήταν αξιοπρεπέστατο. Στο σέρβις είναι νεαρά, κυρίως της οικογένειας παιδιά, σβέλτα και πολύ εξυπηρετικά. Η Ιωάννα δε είναι εκεί να σε φροντίσει και να βεβαιωθεί ότι δεν θα σου λείψει τίποτα. Ωραίο στοιχείο οι μαύρες φανέλες που φορούν με τη γραφή «οι μιτσιοί” στο πίσω μέρος. Το βρήκα πολύ όμορφο.

Στα  πλην η αρκετά δυνατή μουσική. ΄Ηταν τόσο δυνατή, ώστε να ενοχλεί ακόμα και Σάββατο μεσημέρι που ήταν σχετική ησυχία. Ανεπιφύλακτα την προτείνω όμως. Αν σε ενοχλεί η βαβούρα, απέφυγε να πας Κυριακή μεσημέρι.

 










Salone, Λεμεσός (Τ 95951602)

Με το που μπήκα στον χώρο του, ενθουσιάστηκα. Μπαίνοντας, αντικρίζεις αμέσως τον πάγκο εργασίας και την ανοιχτή κουζίνα στο βάθος. Ο χώρος είναι όμορφος και αρκετά εντυπωσιακός. Προσφέρει δε διάφορες επιλογές για το που να καθίσεις, είτε σε τραπέζι, είτε στη στενόμακρη τάβλα ή στην εντυπωσιακή μπάρα με τους πολυελαίους. Μπορεί να είναι κάπως βαρυφορτωμένο, αλλά το τελικό αποτέλεσμα είναι όμορφο, καθώς η κάθε λεπτομέρεια, όπως τα κεριά, οι πετσέτες με την αναγραφή λέξεων, όπως felicita, bellezza, vino μεταξύ άλλων, συμβάλλει στην ωραία εικόνα του εστιατορίου. Η λίστα κρασιού, αν και αρκετά αξιόλογη, έχει μόνο δύο επιλογές κόκκινου στα 41 και 42 ευρώ, ενώ οι υπόλοιπες είναι από 55 ευρώ και πάνω. Το δε ακριβότερο, το Sassicaia Tenuta San Guido, Tuscany, είναι στα 650 ευρώ. Ουάο! Η παρέα μου κι εγώ παραγγείλαμε ένα φανταστικό κόκκινο από την Puglia, στα 42 ευρώ. Αρχίσαμε το γεύμα με δύο ωμές επιλογές, το Tuna Crudo και το Scallop Crudo. Απολαυστικά και τα δύο. Συνεχίσαμε με πίτσα και ακολούθησε το πιάτο Orecchiette Napoletana with Kamchatka Crab (ζυμαρικά για 2 άτομα) στα 45 ευρώ, το οποίο μοιράστηκε και σερβιρίστηκε μπροστά μας. Στο τέλος, παραγγείλαμε το τιραμισού. Σερβιρίστηκε μπροστά μας από τo μεγάλο μπολ και ήταν καταπληκτικό. Το σέρβις ήταν άψογο, μόνο μια σερβιτόρα μιλούσε Ελληνικά. ‘Εφυγα με τις καλύτερες εντυπώσεις, αν και οι τιμές εδώ τσιμπάνε. Θα ξαναπάω όμως.

 










@valerieisbaking, Instagram

Είναι Γαλλίδα. Ονομάζεται Taline Valerie και η βάση της είναι η Λευκωσία εδώ και 17 χρόνια. Είναι ένας ήρεμος και πολύ γλυκός άνθρωπος, παρασκευάζει και πουλά διάφορα γλυκά, η πρώτη ύλη της είναι άριστη και επιβεβαιώνω ότι όσον αφορά τη γεύση είναι πολύ νόστιμα. Πρόσφατα δοκίμασα το τιραμισού που φτιάχνει και ξετρελάθηκα, από τα καλύτερα που έχω φάει. Το δε Meghli, λιβανέζικο rice pudding, είναι μοναδικό. Ακολούθησε τον λογαριασμό της στο Instagram και επικοινώνησε μαζί της αν θες να παραγγείλεις τα εύγεστα γλυκά της.

 

bottom of page