top of page

τα έχω φάει, τα έχω πιει



Porto Ydra, Λεμεσός (Τ 95117257)

Το μαγαζί επικεντρώνεται στα ψάρια και στα θαλασσινά και στην εποχιακή και εξαιρετική πρώτη ύλη. Δίνει έμφαση στη λεπτομέρεια, όπως ποιοτικό ελαιόλαδο, αντζούγες, βούτυρο, θαλασσινό αλάτι και το τελικό αποτέλεσμα, τόσο αισθητικά όσο και γευστικά, είναι εξαιρετικό. Ο χώρος είναι όμορφος, γουστόζικος και παράλληλα κουλ, χαλαρός και πολύ ευχάριστος. Θα τον λατρέψεις! Τα πιάτα σερβιρίσματος είναι όμορφα, πολύχρωμα και συντείνουν στην όμορφη παρουσίαση του φαγητού. Αρχίσαμε το γεύμα μας με χτένια crudo, με yellowfin τόνο ταρτάρ και με αντζούγες τοστ. Το παρακάναμε αλλά ήταν καταπληκτικά και τα τρία πρώτα πιάτα. Μοιράστηκα στη συνέχεια με την παρέα μου ένα φανταστικό κριθαρότο με θαλασσινά (μερίδα για 2 άτομα στα 65 ευρώ). Αναφέρω επίσης ότι υπάρχει μικρή επιλογή non seafood πιάτων για τα άτομα που επιλέγουν να μην φάνε ψάρι. Προβληματίστηκα αν θα έτρωγα γλυκό στο τέλος, εννοείται στιγμιαία και δεν το μετάνοιωσα που επέλεξα το φυστίκι αιγίνης cheesecake. Συγκλονιστικό! Τόσο που επισκίασε το νόστιμο τιραμισού του Salone, ακριβώς δίπλα, που η παρέα μου ήθελε να δοκιμάσει επίσης. Φανταστικό γεύμα με τις τιμές όμως προς τα πάνω. Γεύμα για 2 άτομα με ένα ποτήρι λευκό κρασί στα 15 ευρώ, ο λογαριασμός ανήλθε στα 85 ευρώ το άτομο. ‘Αξιζε όμως η κάθε μπουκιά!

 





ASTRY, Λεμεσός (Τ 95122313)

Βρίσκεται στην Ανεξαρτησίας, στην καρδιά της πόλης. Είναι όμορφο, μοντέρνο, λιτό αλλά ιδιαίτερο, με μινιμάλ διακόσμηση και με επιπλέον τραπεζάκια στο πατάρι και μπροστά στο πεζοδρόμιο. Ο καφές είναι ποιοτικός και η συλλογή γλυκών και αλμυρών είναι υπέροχη. Ενδιαφέρουσα η παρουσίαση των αλμυρών, τοποθετημένα στη σειρά σε επιφάνεια καθρέφτη και ακριβώς μπροστά γραμμένο στο χέρι με μαρκαδόρο το είδος και η τιμή. Δοκίμασα το Tres Leche, αν και δεν είμαι πολύ φαν. Θα επιστρέψω να δοκιμάσω περισσότερα από τα λαχταριστά γλυκά τους. Τους εύχομαι καλές δουλειές και θα επανέλθω με περισσότερες γευστικές εντυπώσεις.

 





έμπερς @φεγγαράκι, Λεμεσός (Τ 97470471)

Το λάτρεψα. Είναι απλό, ανεπιτήδευτο, συμπαθητικό και προτείνει πεντανόστιμη μεσογειακή κουζίνα. Αρχίσαμε το γεύμα μας με φανταστικό φρυγανισμένο ψωμί με φοινίκι βούτυρο, με πολίτικη σαλάτα και με τυρί labneh και παντζάρι. Στη συνέχεια λαυράκι crudo. Για κυρίως επιλέξαμε το λαυράκι με πράσινη σάλτσα. Εξαιρετική και η τηγανητή πατάτα. Εννοείται ότι δεν μπόρεσα να αντισταθώ στο γλυκό στο τέλος. Τιραμισού! Το καταβρόχθισα με μεγάλη ευχαρίστηση! Και μαζί με όλα αυτά ήπια και 2 ποτήρια λευκό κρασί Tule Catarrato από Σικελία, Ιταλία στα 6.50 ευρώ το ποτήρι. Θα επιστρέψω σύντομα. Ανεπιφύλακτα το προτείνω!

 



Rebuke Lounge, Λάρνακα (Τ 24626212)

Ωραίο μαγαζί στη παραλία Μακένζυ, αν και ομολογώ ότι δεν έχω φάει ποτέ εδώ. Απόλαυσα όμως ένα ποτήρι prosecco με παρέα, αργά το απόγευμα.

 



NUSA Beach Bar, Λάρνακα (Τ 24643434)

Σε μια από τις εξορμήσεις μου στη Λάρνακα και περπατώντας στην  παραλιακή ακτή, έπεσα πάνω σ’αυτό το μαγαζί. Χαριτωμένο και ιδανικό σημείο να αράξεις και να απολαύσεις το ποτό σου πάνω στη θάλασσα.

 



Memento Mori,  Λευκωσία (Τ 22433722)

Το επισκέφθηκα τρίτη φορά. Δεν πεινούσα πολύ και επέλεξα να φάω μόνο το Tuna Ceviche, το οποίο ήταν όμως πολύ γενναιόδωρο σε οξύτητα, τόσο ώστε να ενοχλήσει.

 


Αιγαίο, Λευκωσία (Τ 22253030)

Είναι αγαπημένο μαγαζί. Αγαπώ το φαγητό του, αγαπώ την όμορφη αυλή του, αγαπώ και ακούω με ευχαρίστηση τα μουσικά ακούσματα του. Το σέρβις είναι άψογο, αποτελείται από Ελλαδίτες και Κύπριους, είναι πολύ ευγενικό, ζεστό και επικοινωνιακό. Απόλαυσα το χοιρινό σουβλάκι, την Παστιτσάδα με αρνί (πιάτο ημέρας) και την πολύ νόστιμη και γευστική σαλάτα Ντάκος Κρήτης. Μπράβο!

 



Ποτοπωλείο, Λευκωσία (Τ 22420507)

Το μπαρ είναι οι άνθρωποι. Και το μαγαζί αυτό είναι γεμάτο από ανθρώπους. Είναι εύκολο, χαλαρό και σφύζει από ζωή και ζωντάνια καθημερινά. Είναι στέκι αγαπημένο για πολλούς. Πήγα στις 5.15 το απόγευμα και απόλαυσα λευκό κρασί με υπέροχη παρέα.

bottom of page