top of page

Λεμεσός και πάλι Λεμεσός ...

TONE Georgian Bakery, Λεμεσός (τηλ 25107210)


Προβληματιζόμουνα τι να φάω και χάζευα ... στη Bolt. Διάβασα για το Tone και μου κίνησε την περιέργεια. Παράγγειλα σούπα Kharcho η οποία ήταν αρκετά εύγεστη, απολαυστικό Khachapuri Megruli (είδος ψωμιού με τυρί) και ένα συμπαθητικό cheese boat Acharuli με ποσέ αβγό.



Και τα 3 ήρθαν στο σπίτι ζεστά και ήταν πολύ νόστιμα. Ανυπομονώ να δοκιμάσω και άλλες επιλογές στο μενού.


Fed By Nature foodtruck, Λεμεσός (τηλ 96020402)


Διάβασα γι’αυτό στο wiz guide και μπήκα στον πειρασμό να το ψάξω και να δοκιμάσω το βίγκαν φαγητό του. Ξαφνιάστηκα με το μικροσκοπικό μέγεθος του κόκκινου foodtruck – δεν έχω δει ξανά τόσο μικρό. Ο συμπαθέστατος ιδιοκτήτης μόλις που χωρά μέσα. Το λιτό μενού περιλαμβάνει 3 είδη wraps - falafel, kebab, gyros -, 2 είδη μπέργκερς – το where’s the beef (παντζάρι και φακές) και το meatier than meat (το έτοιμο beyond patty). Το συμπληρώνουν μερικά sides – πατάτες τηγανιτές με αρωματικά, κέτσιαπ, ταμπουλέ σαλάτα – και μερικές σάλτσες.



Δοκίμασα το γύρος wrap και το meatier than meat burger. Δεν υπήρχε περίπτωση να αγοράσω το beyond patty, αν και δελεάζομαι να το αγοράσω από υπεραγορά και να το ψήσω στο σπίτι – είμαι περίεργη για τη γεύση του.



Ο γύρος πάντως ήταν λουκούμι. Το ευχαριστήθηκα, παρόλο που χρησιμοποιείται το έτοιμο προϊόν Yeeros meatless, 100% plant based food, το οποίο έχω δει και σε υπεραγορά. Βρήκα όμως ότι και το wrap ήταν αξιοπρεπέστατο.


Το Καψαλλιώτικο, Λεμεσός (τηλ 25732346)


Είχε καιρό να απολαύσω μια πίτα σουβλάκια τόσο πολύ. Παράγγειλα μεικτή, γιατί αγαπημένος Λεμεσιανός φίλος μου είπε ότι εδώ κάνουν τις καλύτερες σεφτιαλιές. Ο κύριος στο τηλέφωνο ήταν ευγενέστατος. Με ενημέρωσε ότι ο ίδιος αναλαμβάνει την παράδοση γιατί δεν εμπιστεύεται τις ξένες υπηρεσίες. Στα 20 λεπτά από τη στιγμή που παράγγειλα, όπως μου είπε στο τηλέφωνο, κτύπησε το κουδούνι. Η πίτα ήταν ζεστή και απολαυστική. Το σουβλάκι και οι σεφτιαλιές ήταν εύγεστα. Τα ψήσανε και αμέσως τα παραδώσανε. Τους βγάζω το καπέλο.


Anita Gelato, Λεμεσός (τηλ 25315656)


La Mamma del Gelato! Τι παγωτό? Συγκλονιστικό! Παράγγειλα μέσω της πλατφόρμας Wolt.

Εντυπωσιάστηκα από την συσκευασία, τη ροζ τσάντα πολυτελείας όπου βρισκόταν το όμορφο κουτί παγωτού σφραγισμένο με πράσινη κολλητική ταινία. Επαναλαμβάνω ότι το παγωτό είναι ονειρικό, χωρίς ίχνος υπερβολής.



Επέλεξα 3 γεύσεις - μισό κιλό παγωτό - και δοκίμασα cashew salted, white chololate pistaccio cream και almond and chocolate caramel. Το παγωτό ήταν απολαυστικό με πραγματικά κομμάτια ξηρών καρπών, στη δε γεύση αμύγδαλου με καραμέλα, με ολόκληρα κομμάτια αμύγδαλα.



Μια βδομάδα αργότερα παράγγειλα τη vegan εκδοχή του - κουτί ενός κιλού - μια και μαζευτήκαμε όλη η οικογένεια στη Λεμεσό. Nα αναφέρω επίσης ότι η υγεία της μαμάς μου έχει βελτιωθεί αισθητά και ήμασταν πολύ χαρούμενοι και πανέτοιμοι να απολαύσουμε το εξαιρετικό αυτό παγωτό. Επέλεξα λοιπόν 4 γεύσεις, vegan mango, dark chocolate vegan, vegan dairy free chocolate cookies και vegan lemon fresh mint.



'Ολα ήταν εξαιρετικά. Το website είναι ενιαίο για όλες τις χώρες που διατίθεται το παγωτό και είναι όμορφο και αρκετά εντυπωσιακό. Αναφέρω επίσης τα συμπαθέστατα ... ροζ μίνι χαρτοπετσετάκια όπου αναγράφεται η εξής επιγραφή "There is no such thing as too much ice cream". Συμφωνώ απόλυτα.


Φτιάξε ψωμί και κουπέπια


Αυτή την περίοδο έχω παθιαστεί με το εύκολο πολύσπορο ψωμί της @cuisinovia και τα κουπέπια της Samira Kazan aka @alphafoodie. Ψάξε το ψωμί στην ιστοσελίδα των Χρυσών Συνταγών και φτιάξε τo. Κάνω μικρές αλλαγές, συνήθως αναμειγνύω διάφορα είδη άλευρα – αν και ο αγαπημένος μου συνδυασμός είναι η χρήση ολικής αλέσεως και spelt - και τον λιναρόσπορο δεν τον αλέθω. Το ψήνω δε περισσότερη ώρα γιατί μου αρέσει καλοψημένο. Το λάτρεψα και το φτιάχνω επανειλημμένα, κάθε 2-3 μέρες. Τα δε χορτοφαγικά κουπέπια της Samira Kazan έχουν γίνει σταθερό και αγαπημένο πιάτο στο οικογενειακό μας τραπέζι.


Lidl υπεραγορά

Αξίζει να αναφέρω τους πολύ εύγεστους Κουραμπιέδες ΝΕΑΣ ΚΑΡΒΑΛΗΣ με ολόκληρα αμύγδαλα σε ωραίο μεταλλικό κουτί που έβρισκες στο LIDL τα Χριστούγεννα. Δοκίμασα τελείως τυχαία μετά τις γιορτές σε απρόσμενο χρόνο και τόπο - είχα ακούσει τόσα για τους ελλαδίτικους κουραμπιέδες της υπεραγοράς - και επιβεβαιώνω την τεράστια νοστιμιά τους.

Δεν είναι πληρωμένη διαφήμιση.


bottom of page