top of page

Λίγο απ' όλα ...

Vino Cultura, Λευκωσία (Τ: 22676707)


Πήγα στο ανακαινισμένο μαγαζί πολύ πρόσφατα. Θα είμαι ειλικρινής και θα αναφέρω ότι μπαίνοντας μέσα δεν αντιλήφθηκα δραματική αλλαγή. Τα χρώματα και γενικά τα έπιπλα, αν και καινούργια, διατηρήθηκαν στα ίδια επίπεδα – δεν μπόρεσα να διακρίνω διαφορές. Πρόσεξα όμως ότι το μπαρ έχει αλλάξει και ομορφύνει. ‘Οσον αφορά το μενού, αρκετά πιάτα έχουν παραμείνει, με μερικές νέες προσθήκες.




Ξεχώρισα το πολύ εύγεστο arancini με μανιτάρι. Δοκίμασα επίσης απολαυστικό λαυράκι ceviche, τηγανιτό κοτόπουλο taco και black angus sliders (μπεργκεράκια).



Στο τέλος απολαύσαμε την El Matador πίτσα. ‘Εχω βάλει δε στο μάτι την tarte flambee (3 επιλογές) για την επόμενη φορά.




Gelatiamo, Λευκωσία (T: 22755055)


Είναι η αγαπημένη μου παγωταρία στη Λευκωσία. Λατρεύω το παγωτό τους όπως και τα συνοδευτικά μπισκότα. Επιπλέον εδώ θα βρεις βίγκαν χωνάκι παγωτού. Με προβλημάτισε όμως το γεγονός ότι το delivery τους μπορεί να καθυστερήσει και μέχρι 2-3 ώρες – ο οδηγός ζήτησε κιόλας να συναντηθούμε στα μισά του δρόμου.



‘Ετυχε δε φορά να θέλουμε να παραγγείλουμε και να μας ενημερώσουν ότι έχει τελειώσει το παγωτό. Τι συμβαίνει; Είναι μήπως θέμα οργάνωσης;



O Φούρνος του Πλατύ, Αγλαντζιά, Λευκωσία (T: 22330429)


Εδώ θα βρεις φανταστική πίτα της σάτζιης σε διαφορετικά μεγέθη – ίσως από τις καλύτερες που έχω φάει στη Λευκωσία. Θεωρώ ότι είναι το μπεστ σέλερ αυτού του φούρνου. Πρέπει να τη δοκιμάσεις οπωσδήποτε.



Cartel Coctail Bar, Πρωταράς (T: 99438888)


Πήγα γιατί η παρέα μου ήθελε να πιει κοκτέιλ. Το επισκέφτηκα ακριβώς μετά το Δεκαπενταύγουστο. Η λίστα ποτών είναι μεγάλη. Υπάρχουν τα κλασικά κοκτέιλ αλλά περιλαμβάνει επίσης 13 «ιδιαίτερα» κοκτέιλ με υπερβολές στην εμφάνιση τους. Δεν ξέρω αν έχουν κάτι να πουν ή αν κρύβουν πολύπλοκες τεχνικές, το σίγουρο είναι ότι δεν γοητεύτηκα με τον ιδιαίτερο τρόπο ή σκεύος που σερβίρονται.

Λατρεύω το κρασί και ένα καλό κοκτέιλ, αλλά νομίζω έχω ξεπεράσει τέτοιου είδους παρουσίαση. Επικεντρώνομαι στη γεύση και όχι τόσο στην ... εξτραβαγκάν εμφάνιση.

Το συγκεκριμένο που διάλεξα, το Magic Mushroom με Bombay gin, vermouth, ginger beer, cucumber syrup και lime juice, το βρήκα λίγο πιο έντονο στο σιρόπι αγγουριού και με χαμηλή ένταση αλκοόλης. Σίγουρα οι τιμές εδώ «τσιμπάνε» - στα 12 ευρώ τα βρίσκω υπερβολικά ακριβά.



Εκτίμησα τον σαξοφωνίστα που έπαιζε μουσική, συμβάλλει στην όλη ατμόσφαιρα αν και η υπερβολική ένταση της μουσικής του δεν μας επέτρεψε να μιλούμε με άνεση.



Balti House Tandoori, Λευκωσία (Τ: 23833838)


‘Ενα ακόμα Σαββατοκύριακο στον Πρωταρά, ένα ακόμα ινδικό γεύμα στο σπίτι. Αυτή τη φορά από το Balti House Tandoori στον Πρωταρά. Παραγγείλαμε take away, αν και το μαγαζί είναι πολύ κοντά στο σπίτι μας – θέλαμε να αποφύγουμε την πολυκοσμία. Ξαφνιάστηκα ευχάριστα.



Τα 2 είδη naan bread – σκέτο και με πατάτα – ήταν πεντανόστιμα και όπως πρέπει. Τα χορτοφαγικά και τα keema (αρνίσιος κιμάς) samosa ήταν νόστιμα. Επέλεξα κοτόπουλο vindaloo (μπορείς να επιλέξεις πόσο πικάντικο το θες) και ρύζι pulao και δεν το κρύβω ότι το απόλαυσα. ‘Ηταν εύγεστο και αρκετά πικάντικο.



Θα σχολιάσω μόνο τη συσκευασία του φαγητού για take away. Τα πλαστικά μπολάκια είναι παλιομοδίτικα και καθόλου φιλικά προς το περιβάλλον. Το αλουμινόχαρτο που ήταν τυλιγμένο το naan bread και τα samosa επίσης.



Tutto Passa, Λευκωσία (Τ: 22752000)


Λατρεύω το μαγαζί αυτό! Λατρεύω την πίτσα τους, λατρεύω τα άτομα πίσω από τον πάγκο, λατρεύω την ενέργεια και αύρα τους. Θα τους πεθυμήσω και σίγουρα θα μου λείψει η νόστιμη πίτσα τους – κλείνει το μαγαζί πολύ σύντομα και θα τους βρίσκεις πια στα Λεύκαρα. Προχθές απόλαυσα την πίτσα Fig Special με φρέσκο σύκο, τυρί gorgonzola, καρύδι, τυρί μοτζαρέλα, δενδρολίβανο, κρεμμύδι και ξύδι βαλσάμικο του ταλαντούχου σεφ Edward Guk. Βρίσκω όμως αρκετά τσουχτερή την τιμή στα 15 ευρώ. Συνοδεύοντας την με κοκτέιλ – λατρεύω το Πικάντικο - και αν παρασυρθείς και πιεις 2-3 όπως συνήθως μου τυχαίνει εμένα, ο λογαριασμός μπορεί να ξεφύγει ...

bottom of page