top of page

η γεύση είναι προτεραιότητα ...

Nomiya Asian Bar, Λευκωσία (τηλ 22055099)


Παραμένει αγαπημένο και πολύ συχνά θα παραγγείλω το gheisha sushi burrito με κιτρινόπτερο τόνο. Είναι καταπληκτικό και απόλυτα απολαυστικό! Το συστήνω ανεπιφύλακτα.


Ζαχαροπλαστείο Λάκης, Λεμεσός (τηλ 25335124)

Είναι μικρό παραδοσιακό ζαχαροπλαστείο με ... γλυκά που μου θυμίζουν τη παιδική μου ηλικία. Οι πληροφορίες μου αναφέρουν ότι εδώ παρασκευάζονται μοναδικά κοκ. Δεν είναι αγαπημένο μου γλυκό, αλλά όταν αντιλήφθηκα ότι κάνει γαλακτομπούρεκο, το οποίο μπορείς να παραγγείλεις και να παραλάβεις ζεστό, τηλεφώνησα αμέσως.



Είναι όντως εξαιρετικό και πολύ λαχταριστό. Δεν μπορώ να ισχυριστώ το ίδιο και για τα κοκ, άλλα άτομα στην παρέα μου αναφώνησαν με ευχαρίστηση όταν τα δοκίμασαν.



Εδώ χρησιμοποιούν γνήσια, ποιοτικά υλικά σε παραδοσιακές συνταγές. Φήμες λένε ότι και οι φλαουνίτσες που παρασκευάζει είναι πεντανόστιμες.


Silver Star, Λευκωσία (τηλ 22666579)

Απόλαυσα ένα ιδιαίτερο house κοκτέιλ τις προάλλες στο Silver Star, το spicy margarita (ocho blanco tequila or Montelobos mezcal, dry curacao, habanero, citrus, smoked salt). Δεν είμαι φαν των κοκτέιλ αλλά μιας και επισκέφτηκα το αγαπημένο μου στέκι μετά από 2 μήνες αποχή και μετά από παρότρυνση της παρέας μου, αγνόησα την κάρτα κρασιών. Είναι πολύ πικάντικο αλλά το βρήκα καταπληκτικό. Ξεκίνησα λοιπόν τη βραδιά με ένα dry martini, κάτι που συνηθίζω τα τελευταία 2 χρόνια και ακολούθως απόλαυσα ένα spicy margarita. Συνέχισα με τζιν και πάγο, κερασμένο από το μαγαζί για προώθηση προϊόντος και τέλειωσα με 4 σφηνάκια Tutu. Συμπεριφέρθηκα σαν να ήμουν 25-30 χρονών νεαρή κοπελίτσα εκείνο το βράδυ, πίνοντας .... διάφορα ποτά. Δεν είμαι καν σίγουρη αν αγαπώ το σφηνάκι και γενικά είναι κάτι που δεν εκτιμώ ιδιαίτερα. Είναι όμως ιδανικό για να πιεις με την παρέα σου, ιδιαίτερα όταν είναι γευστικό, δυνατό και άμεσο. Το συγκεκριμένο το δοκίμασα για πρώτη φορά και το λάτρεψα! Δεν έβγαλα ούτε μια φωτογραφία εκείνη τη βραδιά γιατί δεν ήμουν σε θέση να αποθανατίσω το, μάλλον τα, ποτά που ήπια. Η επόμενη μέρα ήταν δύσκολη!


Σουβλάκια Λάμπρος, Αγιος Ανδρέας (τηλ 22771515)


Δεν έχω λόγια. Εξαιρετικά χοιρινά σουβλάκια στη πίτα. Παραγγείλαμε και τα παραλάβαμε. Super!



Προσεγμένο το χαρτί περιτυλίγματος της πίτας.


Ψαραγορά Blue Island Plc (τηλ 22428559)

Λατρεύω το μαρινάτο γαύρο του Πρεβεζάνου, τον οποίο βρίσκεις στο ψυγείο της ψαραγοράς. Μούτρωσα όμως με την απότομη αύξηση της τιμής, από σχεδόν 4 ευρώ πήγε στα 5.08 ευρώ.


To Μινόρε της Φουκούς, Στρόβολος (τηλ 22426533)


Ακόμα ένα πεντανόστιμο και καλοφτιαγμένο σουβλάκι στην πίτα. Πρόκειται για την εθνική μας λιχουδιά και εδώ μας βγάζουν ασπροπρόσωπους. Το περιεχόμενο είναι γενναιόδωρο, η σαλάτα είναι προσεγμένη, το κραμπί είναι λεπτοκομμένο, το χοιρινό σουβλάκι είναι πολύ εύγεστο και απολαυστικό και η πίτα είναι καλοψημένη. Αν είσαι μερακλής και αγαπάς το αυθεντικό σουβλάκι, τρέξε στο Μινόρε της Φουκούς, που δίκαια έχει φανατικούς οπαδούς. Στα πλην το ότι δεν κάνει delivery και λίγο επίσης το είδος του περιτυλίγματος. Αλλά όμως αξίζει να οδηγήσεις μέχρι εκεί και να το παραλάβεις.


Τ΄Ανείπωτα, Λευκωσία (τηλ 96 804350)


Θα σχολιάσω καταρχήν την ηχητική του μαγαζιού. Ο θόρυβος ήταν ανυπόφορος, αν και τα τραπέζια ήταν τοποθετημένα σε απόσταση το ένα από το άλλο – μόνο το τραπέζι πίσω μου ακριβώς, μια μεγάλη νεαροπαρέα, ήταν αρκετά κοντά. Το φαγητό ήταν ok, παρόλο που τα περισσότερα πιάτα ήρθαν κρύα στο τραπέζι. Οι πούλες ήταν εύγεστες και σωστές στο αλάτι. Στο τέλος, όταν σχεδόν τελειώσαμε το φαγητό, ήρθαν οι τηγανητές πατάτες – οι οποίες, ομολογώ, ήταν λαχταριστές και φρεσκοτηγανισμένες. Ωραία η παρουσίαση του γλυκού στο τέλος, αλλά γευστικά με άφησε αδιάφορη. Το σέρβις ήταν οκ, κάπως ψυχρό όμως.



bottom of page