top of page

'Ενα πολύ ενδιαφέρον γεύμα στα Λεύκαρα

NOVEL, The Agora Hotel, Λεύκαρα (Τ: 24726000)



Πήγα Παρασκευή βράδυ, νωρίς γύρω στις 7. Ο χώρος του εστιατορίου είναι όμορφος με ωραίες λεπτομέρειες, μεγάλο τραπέζι για μεγάλη παρέα, ωραία μουσικά ακούσματα και πολύ φιλικό και εξυπηρετικό σέρβις. Γενικά το ξενοδοχείο είναι όμορφο και ο χώρος του μπαρ με το αναμμένο τζάκι ήταν δελεαστικός όταν φεύγαμε.





Η κάρτα με τα κοκτέιλ είναι μικρή αλλά αξιόλογη και ο γιος μου τα τίμησε δεόντως.



Ενδιαφέρον παρουσιάζει και το μικρό μενού με χειροποίητο ψωμί/βούτυρο τρούφας, 2 αλοιφές, 3 κρύα και 5 ζεστά πιάτα. Το μενού, το οποίο αλλάζει ανάλογα με τα προϊόντα εποχικότητας, συμπληρώνουν 2 επιλογές για γλυκό.





Δοκίμασα το εξαιρετικό, χειροποίητο ψωμί, τη νόστιμη μελιτζανοσαλάτα, την μπουράτα με συνοδευτικό λεπτές φέτες λωτού και φιστίκι Αιγίνης - ένα ιδιαίτερο ταίριασμα -, τις ψητές πατάτες, το χταπόδι σχάρας, το ριζότο μανιτάρι και το ribeye στέικ, ήταν πιάτο ημέρας. Αν θα σχολίαζα ένα πιάτο, αυτό είναι το ριζότο. Θα το προτιμούσα ένα κλικ περισσότερο ψημένο και ίσως να χρειαζόταν να ενισχυθεί σε γεύση και ένταση.




Το γλυκό στο τέλος απαραίτητο. Δοκίμασα την κρέμα brulee και την τάρτα σοκολάτας/ταχίνι. Αξιοπρεπέστατα γλυκά και τα δύο, αν και δεν εντυπωσιάστηκα. Κερασμένη από το σεφ η πάβλοβα – βρήκα τη μαρέγκα αρκετά γενναιόδωρη στη ζάχαρη - με κρέμα από μάνγκο και ανανά, η οποία ήταν εξαιρετική.





Μην παραλείψεις να πάρεις την πιστωτική σου κάρτα γιατί εδώ ενθαρρύνεται η ηλεκτρονική πληρωμή και δεν δέχονται πληρωμές σε μετρητά.

Ανυπομονώ να πάω ξανά για μεσημεριανό – μου έχει λείψει η πεντανόστιμη πίτσα του Tutto Passa Pizza - ή για brunch. ‘Ισως να διανυχτερεύσω κιόλας! Είναι πανέμορφα, ιδιαίτερα με τη θερμαινόμενη πισίνα στην εσωτερική αυλή.



bottom of page