top of page

Δοκίμασε ... μην διστάζεις

Feedos foodtruck, Λεμεσός (τηλ 99125858)


Είναι το Λεμεσιανό μπέργκερ που έκλεψε ... το στομάχι μου - αν και το number one μου παραμένει το μοναδικό Fat Bull. Εντόπισα που βρίσκεται το φορτηγάκι τους και το επισκέφθηκα. Πρώτα με εντυπωσίασε το πόσο busy ήταν, και σε take away αλλά και σε delivery! Επέλεξα από το μενού – ομολογώ έχει αρκετά ενδιαφέρουσες επιλογές – το Smoke Stack (2 μπέργκερ των 100γρ, iceberg μαρούλι, ντομάτα, καπνιστό τυρί, μπέικον, πίκλα, τραγανό κρεμμύδι και μεξικάνικη jalapeno σάλτσα). Το λάτρεψα γιατί είναι συγκλονιστικό! Σε δεύτερη επίσκεψη (εντός μερικών ημερών αφού ξετρελάθηκα) δοκίμασα το Dirty Mama - είναι λαχταριστό αλλά πραγματικά... dirty, λερώθηκα μέχρι να το τελειώσω!



Το μενού συμπεριλαμβάνει 7 επιλογές σε βοδινό, 6 επιλογές σε άλλο είδος, πάπια/κοτόπουλο/χοιρινό και 2 επιλογές για χορτοφάγους, το falafel burger και το beyond burger. Μπορείς να πάρεις μόνο το μπέργκερ ή σε γεύμα με πατάτες και αναψυκτικό (διαφορετική τιμή). Θα σχολιάσω μόνο το μέγεθος του ψωμιού, το οποίο αν και νόστιμο, ήταν αρκετά μεγαλύτερο από το μέγεθος των μπέργκερ ώστε να μην συνεισφέρει στην εικόνα του. Επαναλαμβάνω όμως ότι γευστικά ήταν του ονείρου!



Μου άρεσε επίσης το λογοπαίγνιο με το όνομα – οι 2 ιδιοκτήτες, φιλαράκια, έχουν το ίδιο όνομα, Φύτος, εξού και το Feedos. Τέλειο!


Dora’s Armenian Kitchen, ‘Αγιος Δομέτιος, Λευκωσία (τηλ 22261400)


‘Εψαχνα το μαγαζί αυτό εδώ και καιρό και μόλις πρόσφατα το επισκέφθηκα. Τα περισσότερα προιόντα παρασκευάζονται την ώρα της παραγγελίας, το ζυμάρι είναι εκεί στο πάγκο και ο νεαρός φτιάχνει τις πίτες μπροστά σου με την παραγγελία. Απόλαυσα πίτα με ζάαταρ εκεί μόλις ετοιμάστηκε. Τα φαλάφελ τηγανίζονται με την παραγγελία και συσκευάζονται όμορφα σε παλιομοδίτικο κουτί.



Η Δώρα είναι ευγενέστατη και διευκρίνησε ότι της αρέσει να παρασκευάζονται τα σκευάσματα φρέσκα για να μην χάνουν την νοστιμιά τους. Το μενού συμπεριλαμβάνει λαχματζούν, διάφορες πίτες, όπως παστουρμαδόπιτα, ελιόπιτα, κοτόπιτα, σπανακόπιτα & πεϊνιρλί μεταξύ άλλων και φαλάφελ σε κουτί των 10 ή 20 κομματιών ή σε wrap. Υπάρχουν και 2 επιλογές για γλυκό, εκμέκ και medovik, τα οποία πολύ θα ήθελα να δοκιμάσω, αλλά δεν υπήρχαν διαθέσιμα όταν επισκέφθηκα το μαγαζί – μπορείς να τα παραγγείλεις. Τα τσιπς ζάαταρ παρουσιάζουν επίσης ενδιαφέρον. Η χαλλουμωτή που δοκίμασα ήταν απολαυστική και τα φαλάφελ αξιοπρεπέστατα.


Crust and Dough, Λευκωσία (τηλ 22270170)


Συμπαθητικό μαγαζί/φούρνος στο κέντρο της Λευκωσίας με ποιοτικό καφέ και διάφορα αρτοπαρασκευάσματα. Στο μενού θα βρεις 3 είδη ψωμιά, το προζυμένιο ψωμί σικάλεως με σπόρια στα 4.50 ευρώ, το χωριάτικο προζυμένιο στα 3.80 ευρώ και ένα τρίτο, το οποίο είναι το signature ψωμί του καταστήματος, με κράνμπερις και δεντρολίβανο. Ο χώρος μπροστά στο πεζοδρόμιο (αν και αυτή την περίοδο γίνονται έργα του δήμου Λευκωσίας στο δρόμο εκείνο) είναι όλα τα λεφτά και είναι ιδανικός να απολαύσεις το καφεδάκι σου, ιδιαίτερα το πρωινά με λιακάδα.



Τα bagels, δοκίμασα 3 είδη, είναι νόστιμα, τα παιδιά στον πάγκο εξυπηρέτησης για καφέ είναι συμπαθέστατα, τα 2 ψωμιά που αγόρασα εύγεστα και ο χώρος στάθμευσης είναι ακριβώς απέναντι. Αν σχολίαζα κάτι, θα ήταν ότι σίγουρα θα ήθελα να δω μεγαλύτερη ποικιλία ψωμιών και ένα-δυο επιλογές για χορτοφάγους και vegan.


ONE 8 foodtruck, THE BURGER TO REMEMBER, Λεμεσός (τηλ 96860002)


Στο μενού υπάρχουν μόνο δύο είδη μπέργκερ, το BG και το 69 (με διαφορά τη προσθήκη μπέικον και κρεμμύδι) και διαφορετικές σάλτσες. Ο ιδιοκτήτης είναι συμπαθέστατος, πολύ πολύ φιλικός στο τηλέφωνο και ιδιαίτερα περήφανος για το μπέργκερ που φτιάχνει. Όταν του ανάφερα ότι φήμες λένε ότι κάνεις το καλύτερο μπέργκερ στη Λεμεσό, ενθουσιασμένος μου ανακοίνωσε ότι κάνει το καλύτερο στο κόσμο! Στο δρόμο για τη Λευκωσία, αγόρασα λοιπόν το BG και ενώ δεν πεινούσα, (απλώς ήθελα να δοκιμάσω για να έχω άποψη) δεν μπόρεσα να αντισταθώ και το καταβρόχθισα όλο. Είναι πολύ πολύ εύγεστο, απολαυστικό με ξεκάθαρες γεύσεις.



Κάτι αξιοσημείωτο: το ψωμάκι είναι κομμένο στα τρία, αφήνοντας και μια φέτα στο ενδιάμεσο των burger! Αν έπρεπε να αλλάξω κάτι, πιθανόν να αντικαθιστούσα το είδος του ψωμιού.


Nomad Bread & Coffee, Λεμεσός (τηλ 25254520)

Απόλαυσα το pastrami σάντουιτς με προζυμένιο ψωμί, ώριμο τυρί τσένταρ, καραμελωμένα κρεμμύδια, πίκλα, σπιτική bbq σάλτσα και την μυστική δική τους σάντουιτς σάλτσα. Είναι νόστιμο, λαχταριστό και εθιστικό. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην το τελειώσεις, παρόλο το γενναιόδωρο μέγεθος του.



Συγκρίνοντας το με το σάντουιτς του The Boys, ομολογώ ότι το Λευκωσιάτικο σάντουιτς υπερτερεί, κυρίως στο είδος του ψωμιού που χρησιμοποιείται στη πρωτεύουσα. Το Λεμεσιανό, αν και νόστιμο και toasted, ήταν αρκετά μαλακό. Η συνοδευτική πίκλα/ξιδάτο στο μπολάκι παρουσίασε μια φτωχική εικόνα. Ο καφές είναι ποιοτικός και αυτό επισφραγίζεται με την συνεργασία με το Ελλαδίτικο πολυβραβευμένο coffee roaster The Underdog.


Μπέμπα, Λευκωσία (τηλ 22252626)


Συγχαρητήρια στην ομάδα της Μπέμπας για την στήριξη στο Sophia Foundation. Το ξύλινο μπολ για το ψωμί εκτός από όμορφο είναι και μια πολύ ευγενική χειρονομία. Μπράβο!


EARIKO, Ευρύχου (τηλ 99657105)


Κάνε μια στάση στο Eariko φεύγοντας από το Τρόοδος για Λευκωσία και απόλαυσε ζεστή Zuma σοκολάτα, ιδιαίτερα όταν κάνει τσουχτερό κρύο, είτε με ολόπαχο γάλα ή φυτικό, με επιλογή 3 είδη.




bottom of page