top of page

γαστρονομικές απολαύσεις

γιάλι άλι μαειρκό, Στρόβολος, Λευκωσία (Τ: 22314235)


Είναι μικροσκοπικό, είναι γωνιακό, είναι λιτό, είναι παθιασμένο με το υγιεινό comfort φαγητό, είναι νόστιμο, βρίσκεται στη λεωφόρο Σταυρού και σερβίρει plant based εκδοχές των αγαπημένων μας παιδικών φαγητών.



Το μενού είναι μικρό, με μόλις 2 επιλογές – κάτι που μου αρέσει πολύ – και αλλάζει καθημερινά. Προσοχή όμως, λειτουργεί μόνο με προκράτηση. Τηλεφώνησε λοιπόν έγκαιρα στον πιο πάνω αριθμό και παρήγγειλε. Ενημερωτικά αναφέρω ότι η ‘Αντρη βρίσκεται στη διαδικασία διευθέτησης συνεργασίας με ντελιβερά γι αυτό για την ώρα θα χρειαστεί να πας να το πάρεις.



Υπάρχει στο μαγαζί μικρός, ψηλός πάγκος με 3-4 καθίσματα σε περίπτωση που αποφασίσεις να φας εκεί στα γρήγορα. Στα συν οι γενναιόδωρες μερίδες. Μπράβο!



The Shopkeeper, Λεμεσός (Τ: 25811146)



Καθημερινή μεσημέρι και η red Thai curry σούπα ήταν καταπληκτική. Νόστιμα επίσης και τα prawn tacos.



Η δε πάβλοβα στο τέλος, αν και γενναιόδωρη στην ποσότητα φρέσκας κρέμας, ήταν συγκλονιστική!



Silver Pot, Λευκωσία (Τ: 22101722)


Απόλαυσα την εξαιρετική curried vegetable σούπα και τα 2 είδη πίτσας που δοκίμασα, αυτήν με τα 3 τυριά και την χαλλούμι/τραγανό μπέικον/φρέσκο ανανά/τσίλι, το μεσημέρι παραμονής Χριστουγέννων - από τις καλύτερες πίτσες που έχω φάει τελευταία.




Στα συν η μοναδική, γιορταστική σαλάτα, ήταν πιάτο ημέρας, Green Goddess salad. Φανταστική! Μπράβο στη Μέλι!




Kuzuba, Λευκωσία (Τ: 99865444)


Λάτρεψα το χειροποίητο κουλούρι με αλοιφές (bread & dips) και το ψάρι ημέρας με καπνιστό σιτάρι, κρέμα λευκής μελιτζάνας, λαχανικά, ταχίνι και αμύγδαλα.



Το δε κυδώνι με γιαούρτι στο τέλος με ενθουσίασε. Ομολογώ ότι το μαγαζί αυτό εξελίσσεται σε αγαπημένο στέκι!



Rokoko Kitchen & Bar, Λευκωσία (Τ: 22254525)



Η αναζήτηση απολαυστικής πίτσας συνεχίζεται και επόμενη στάση το Rokoko – στο επόμενο κείμενο θα αναφερθώ και στην εμπειρία μου στο Pinolo και στο Nuvolia Pizza. Πήγα με την παρέα μου καθημερινή, νωρίς στις 7μμ. Στα πλην το σχεδόν ανύπαρκτο – παρόλο που εκείνη την ώρα υπήρχαν πολύ λίγα τραπέζια κατειλημμένα -, το μη κατατοπισμένο και αρκετά αγέλαστο σέρβις.



Δοκίμασα πράσινη σαλάτα με αβοκάντο, 2 είδη πίτσες, napolitana και tartufo, 2 είδη ζυμαρικά, Carbonara και burrata tagliatelle και το truffle ριζότο. Τα ζυμαρικά ήταν παραψημένα και ήρθαν στο τραπέζι κρύα, ενώ το κεραμικό πιάτο σερβιρίσματος ήταν ζεστό – γεγονός που με ξένισε, βρήκα δε τις μερίδες κάπως μικρές. Το ριζότο ήταν πολύ γενναιόδωρο στο λάδι τρούφας, τόσο όσο να επισκειάζει τα υπόλοιπα συστατικά – με άφησε τελείως αδιάφορη. Οι πίτσες ήταν αξιοπρεπέστατες και αρκετά απολαυστικές. Απόλαυσα όμως ένα αρωματικό και γευστικό κόκκινο ξινόμαυρο του αμπελώνα Θυμιόπουλου στα 30 ευρώ. Στα συν οι αρκετά καλές τιμές – ο λογαριασμός για παρέα 5 ατόμων, συμπεριλαμβανομένου ενός μπουκαλιού κρασιού ανήλθε στα 24 ευρώ το άτομο, με φιλοδώρημα. Δεν είναι για να απορεί κανείς γιατί είναι τόσο πολύ αγαπητό και δημοφιλές στέκι. Η μουσική είναι κάπως δυνατή για τα δικά μου γούστα, αλλά σίγουρα είναι ένα μαγαζί που σφήζει από ζωή και έχει σταθερούς πελάτες.

bottom of page