top of page

Αποχαιρετώντας το 2023 ...

Sary Παστιρματζίδικο, Λεμεσός (Τ: 96464865)



Είναι μοναδικό στο είδος του. Πρόκειται για τα αυθεντικά αλλαντικά ανατολίας από τη Δράμα και είναι εξαιρετικά. Αυθεντικοί λοιπόν Καραμανλίδικοι παστιρμάδες από καμήλα, πρόβειο ή βοδινό και σουτζούκια είναι μερικά από τα προϊόντα που αξίζει να δοκιμάσεις. Πήγαμε παρέα δύο ατόμων για μεσημεριανό ένα Σάββατο και παραγγείλαμε πέντε πιάτα. Λαίμαργη όπως πάντα, σαν να μην υπάρχει αύριο! Αρχίσαμε με Καραμανλίδικη ρεβυθάδα με παστιρμά, Λακέρδα Πολίτικη (καπνιστό ψάρι) και παστουρμαδοπιτάκια από τα ορεκτικά. Συνεχίσαμε με Πλιγούρι με καραμανλίδικο λουκάνικο, κουρκουμά και μανιτάρια και με το μαγειρευτό της ημέρας, ένα πεντανόστιμο κοκκινιστό κριθαράκι με κρέας. Εννοείται ότι πήρα φαγητό στο σπίτι και έτρωγα για 3 μέρες. Οι μερίδες, συμπεριλαμβανομένων και των ορεκτικών, είναι γενναιόδωρες και ίσως θα ήταν καλά ο σερβιτόρος να μας ενημέρωνε ή συμβούλευε σχετικά. Το χύμα κρασί, αν και ο σερβιτόρος δεν ήταν ενημερωμένος για την προέλευση του, ήταν ευχάριστο. Σίγουρα εδώ μας προέκυψε ένα βαρβάτο γεύμα αλλά συνάμα πολύ νόστιμο. Ούτε λόγος για γλυκό, αν και έλεγξα τις επιλογές και λιγουρεύτηκα τα ανατολίτικα μπακλαβαδάκια και το καρότο του κουταλιού με στραγγιστό γιαούρτι. Την επόμενη φορά!







Ψαροταβέρνα Ηρακλής, Ζύγι (Τ: 24333169)

Σερβίρει φαγητό από τις 12 το μεσημέρι μέχρι αργά το βράδυ. Δεν βρίσκεται στο σημείο που είναι συγκεντρωμένες οι άλλες ψαροταβέρνες στο Ζύγι, μάλλον κάπως απόμερα στην άλλη πλευρά του χωριού. Φυσικά αυτό δεν είναι πρόβλημα και έχει το κοινό του και τους τακτικούς πελάτες του. Η ταβέρνα είναι αρκετά συμπαθητική με ξύλινα τραπέζια και καρέκλες, όλο γυαλί στο μπροστινό μέρος, αλλά φαίνεται δεν μπορούμε να αποχωριστούμε το καρό, πλαστικό τραπεζομάντηλο. Επιλέξαμε να φάμε τηγανητό μπαρμπούνι το οποίο ήταν ολόφρεσκο και σωστό στο τηγάνι, καλαμαράκι τηγανητό  και χταπόδι στο κάρβουνο. Οι πατάτες ήταν φρεσκοτηγανισμένες και η σαλάτα φρεσκοκομμένη. Το ψωμί ήρθε στο τραπέζι φρυγανισμένο με ελαιόλαδο και ρίγανη. Πήγαμε νωρίς το απόγευμα και είχαμε όλο δικό μας τον Μιχάλη, το γιο του κύριου Ηρακλή, ο οποίος διαχειρίζεται το μαγαζί. Είναι ευγενικός, πολύ φιλικός και ομιλητικός, μιλήσαμε για διάφορα θέματα και πρόθυμος να επανορθώσει αμέσως, όταν ήρθε λάθος κρασί στο τραπέζι μας.








Telex Bar and Nanogallery, Λευκωσία (Τ: 99861561)

Πήγαμε για ένα ποτό μετά από παράσταση θεάτρου στον ΘΟΚ. Ξαφνιάστηκα ευχάριστα με την ποικιλία και ποιότητα ποτών που προσφέρει όπως και με τις πολύ λογικές τιμές. Παραγγείλαμε ένα κόκκινο κρασί στο μπουκάλι, το ίδιο ήπια πρόσφατα σε γνωστό μαγαζί της Λεμεσού σε αρκετά πιο ψηλή τιμή απ΄ότι στο Telex. Το σέρβις είναι χαλαρό και αρκετά περιποιητικό, μας δώσανε και κουβερτούλες για το κρύο. Ο χώρος παρουσιάζει περιθώρια βελτίωσης, ιδιαίτερα ο ακατάστατος μικρός εσωτερικός χώρος. Στα συν το εθιστικό ποπ κορν με αλάτι και πιπέρι! Εν κατακλείδι, στο Telex Bar απολαύσαμε το ποτό μας χωρίς να χρειαστεί να βάλουμε το χέρι βαθιά στη τσέπη!

 


Μπέμπα, Λευκωσία (Τ: 22252626)

Εξαιρετική η Αυγολέμονη με Κοτόπουλο που έφαγα πρόσφατα μεσημέρι ως πιάτο ημέρας. Το συκώτι από κατσικάκι Μυτιλήνης στην κατσαρόλα επίσης.

 




Istorja, Λευκωσία (T: 22251112)

Δεν έχω να γράψω κάτι αρνητικό για το μαγαζί αυτό. Ότι έχω φάει εδώ είναι πάντα νόστιμο και απολαυστικό. Πριν λίγες μέρες απόλαυσα ζυμαρικά Linguini Bottarga για μεσημεριανό και προχθές για brunch ποσέ αυγά με γιαούρτι και τσίλι. Χάζεψε λίγο τα είδη κουζίνας στα ράφια! Είναι όμορφα! Τα θέλω όλα!

 





Fry Menu, Λευκωσία (Τ: 22011786)

Είναι ταχυφαγείο στη Στασάνδρου με παράξενο όνομα, ανοιχτό κάθε μέρα από τις 11 το πρωί μέχρι τις 11 το βράδυ. Τα παιδιά στην κουζίνα είναι από το Πακιστάν. Το φαγητό ήταν έκπληξη! Απόλαυσα κάθε μπουκιά. Η πρωτεύουσα δεν φημίζεται για εστιατόρια με αξιόλογη ινδική κουζίνα, υπάρχουν 2-3 μαγαζιά του είδους χωρίς όμως κανένα από αυτά να ξεχωρίζει. Παραγγείλαμε delivery για παρέα 12 ατόμων. Δεν θα παραπονεθώ για κανένα πιάτο, εκτός από το Doner Lamb Kebab του οποίου δεν μου άρεσε ο τρόπος σερβιρίσματος, ήταν πάνω σε ανοιχτή naan πίτα με μαρούλι και ντομάτα. Γευστικά όμως το αρνί δεν ήταν κακό. Δοκίμασα samosas, που αν και η παρουσίαση τους λόγω πακεταρίσματος δεν ήταν ότι πιο ωραίο, ήταν πολύ νόστιμη. Το κοτόπουλο korma ήταν εξαιρετικό, όπως και το κοτόπουλο Biryani παρόλο που η ποσότητα του κοτόπουλου δεν ήταν ικανοποιητική. Το χορτοφαγικό κάρυ Aloo Matar με πατάτα και μπιζέλι ήταν εύγεστο. Τέλος το egg fried rice ήταν αξιοπρεπέστατο. Είδα κι άλλα πιάτα στο τραπέζι μας, όπως φαλάφελ, spring rolls και κρεμμύδια bhaji αλλά δεν έχω άποψη γιατί δεν δοκίμασα κανένα από αυτά. Ομολογώ ότι ήταν ένα γεύμα που καταβρόχθισα ευχαρίστως. Λες να πεινούσα πάρα πολύ?

 

 

 

bottom of page