top of page

αλά ιταλικά ...

ITAMESHI, Λευκωσία (Τ: 22591020)


Είναι η νέα άφιξη στο χώρο του πρώην Caraffa Bastione. Η κουζίνα στηρίζεται σε ιταλικές συνταγές με τεχνικές και επιρροές από την γιαπωνέζικη κουζίνα. Ο χώρος είναι όμορφος και η εξυπηρέτηση είναι ζεστή, φιλική και πολύ ... τσαχπίνικη! Η κάρτα κρασιών είναι ενδιαφέρουσα με πολύ λογικές τιμές κρασιών – παράγγειλα ένα απολαυστικό cabernet sauvignon από Χιλή στα 26 ευρώ. Αρχίσαμε το γεύμα μας με το απολαυστικό turmeric flatbread – το μέγεθος είναι αρκετά γενναιόδωρο.




Ακολούθως δοκίμασα ένα κάπως μέτριο λαυράκι σεβίτσε, το νόστιμο ελαφρώς τηγανιτό καλαμάρι, το κοτόπουλο yakitory, τη miso μελιτζάνα parmigiana, τη panzanella σαλάτα aka χωριάτικη, τα πολύ απολαυστικά soba noodles carbonara και τα τραγανά porcini gyoza. Το baby corn-fed κοτόπουλο στη σχάρα με miso κρέμα κολοκύθας ήταν αξιοπρεπέστατο.



Τα δύο κερασμένα γλυκά στο τέλος, το Tiramiso στο φλυτζάνι και το εντυπωσιακό cherry blossom bonsai, ήταν νόστιμα.

Συνοψίζοντας να αναφέρω ότι απόλαυσα το φαγητό και θα μου άρεσε να πάω ξανά για κρασάκι και ένα πιάτο soba noodles carbonara!



Crosta Nostra, Λευκωσία (Τ: 22210435)


Πρόκειται γι’ ακόμα μια ιταλική άφιξη στη πρωτεύουσα – δεν ξέρω τι συμβαίνει αλλά ξαφνικά υπάρχει συμφόρηση αφίξεων νέων ιταλικών εστιατορίων.



Ο χώρος είναι συμπαθητικός αλλά η εξυπηρέτηση σίγουρα έχει περιθώρια βελτίωσης. Το σέρβις είναι κάπως απόμακρο και με τεχνικά προβληματάκια –ο σερβιτόρος έβαλε τα κομμάτια πίτσας που περίσσεψαν με το χέρι στο κουτί για take away.



Μου άρεσε η μικρή επιλογή σε κόκκινο κρασί, μόνο 4 ετικέτες, από τις οποίες οι 2 δεν υπήρχαν διαθέσιμες. Παράξενο! Παρότρυνση δε του σερβιτόρου να παραγγείλω το ακριβότερο κρασί. Καινούργιο μαγαζί και δεν έχει φροντίσει να υπάρχει διαθέσιμο όλο το stock του?




‘Οσον αφορά στο φαγητό, τα 2 πρώτα που παραγγείλαμε, τα arancini με γέμιση ragu (μόνο 3 τεμάχια ήταν διαθέσιμα εκείνη την ημέρα) και η parmigiana de melanzane (μελιτζάνα) ήταν νόστιμα. Το πιάτο ημέρας, σπιτική, χειροποίητη πάστα με monkfish, ήταν επίσης νόστιμο.



Για κυρίως πιάτο, επέλεξα τις πέννες με πέστο και φυστίκι αιγίνης - χωρίς να είναι κακό, ήταν αδύνατο σε γεύση και ένταση. Οι διάφορες πίτσες που παράγγειλε η παρέα μου, 6 άτομα, δεν μπορώ να πω ότι με ενθουσίασαν. Η ζύμη ήταν αξιοπρεπέστατη αλλά τα διάφορα fillings παρουσιάζουν σίγουρα περιθώρια βελτίωσης.



Τα 3 γλυκά στο τέλος απογοήτευσαν.

bottom of page