top of page

Αγορές Φαγητού ...

Fork Food Market, Δημοτικός Κήπος Λευκωσίας (Τ: 99557777, 96395261)


‘Ελα να με γνωρίσεις και να πεις γεια στην υπαίθρια αγορά φαγητού την Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου (από τις 19.00 -23.00 μ.μ.) στο Δημοτικό Κήπο Λευκωσίας. Θα φτιάχνω τα γλυκά.



Θα με βρεις στον πάγκο «The Vendor» και θα σερβίρω γλυκό Eton Mess – 2 επιλογές, με σοκολάτα brownie ή καραμέλα και μπανάνα. Θα υπάρχει και βίγκαν επιλογή. Θα σε περιμένω!





Μια μέρα στο Vegan Fam Festival στο Πάρκο Αιωνόβιων Ελαιών στον Ψεματισμένο. Μια μέρα αφιερωμένη στον υγιεινό τρόπο ζωής και ιδιαίτερα στη βίγκαν διατροφή. Σίγουρα είναι μια ευκαιρία να ενημερωθείς για βίγκαν προϊόντα – προϊόντα που παράγονται στην Κύπρο και δεν είχαμε ιδέα - και διατροφή, να δοκιμάσεις νόστιμο φαγητό και γλυκά, να αγοράσεις προϊόντα βίγκαν, να απολαύσεις υγιεινούς και πρωτότυπους χυμούς και να περάσεις όμορφα.

Στα πλην, το επισκέφθηκα γύρω στις 12 το μεσημέρι, ήταν η αφόρητη ζέστη. Ακόμα και το ιδιαίτερο αυτό πάρκο φάνταζε κάπως ... με τέτοιες θερμοκρασίες.


Αναφέρω πιο κάτω τι έχω φάει, τι έχω πιεί και τι αγόρασα στο Vegan Fam Festival.



@thebakeddough (Τ: 96361515)


Πίσω από το the baked dough βρίσκεται ο Αλέξανδρος και το πάθος του για χειροποίητο, νόστιμο ψωμί.

Το ψωμί του είναι καταπληκτικό. Είναι ποιοτικό, παρασκευάζεται με φροντίδα και αγάπη, με προζύμι σικάλεως και ψήνεται σε ξυλόφουρνο. Τηλεφώνησε του να διευθετήσεις την παραγγγελία σου. Γίνεται παράδοση επίσης στη Λεμεσό και Λάρνακα.



Carob King, Πάφος (Τ: 99324096)


Απόλαυσα το φρέσκο χυμό χαρουπιού από τον πάγκο του Carob Shop. Φτιάχνουν το δικό τους ποιοτικό χαρουπόμελο, παστελάκι και ταχίνι χαρουπόμελο αλοιφή.



Τους βρίσκεις στο Χάνι του Ιμπραϊμ στην παλιά πόλη της Πάφου.



Agroktima Odysseos - @agroktimaodysseos (Τ: 99844053)


‘Ηπια σούπερ νόστιμο και θρεπτικό χυμό ζαχαροκάλαμου στο ποτήρι με φρούτα και λαχανικά – είναι τόσα πολλά τα θρεπτικά του συστατικά και ωφέλη. Μπορείς επίσης να το αγοράσεις σε μπουκάλι ενός λίτρου. Το γνώριζες ότι η εταιρεία αυτή καλλιεργεί τις δικές της φυτείες με ζαχαροκάλαμο; Εγώ σίγουρα όχι.

Το αγρόκτημα παράγει ολόχρονα προϊόντα όπως ελαιόλαδο, ελιές (πράσινες τσακιστές, μαύρες, ξυδάτες Καλαμών), χυμό ζαχαροκάλαμου, λεμονόχορτο (φρέσκο και αποξηραμένο), λουβί ξηρό, κουκκιά ξηρά και κόλιανδρο. Επιπλέον θα βρεις εποχιακά προϊόντα όπως jackfruit, μούρα, καρύδια πέκαν, μαρμελάδες (μούρων, μόσφιλο, εσπεριδοειδών) και γλυκό κιτρόμηλο. Στα συν η παράδοση προϊόντων σε όλες τις πόλεις.



Evergreen Vegan & Vegetarian, Δημοτικός Κήπος Λευκωσίας (Τ: 99855919)


Η χαλλουμωτή τους με βίγκαν τυρί τόφου είναι μοναδική. ‘Εχω γράψει ξανά πόσο νόστιμη είναι. Δοκίμασα επίσης το Peperoni σάντουϊτς – φτιάχνουν το δικό τους «peperoni» από λιαστές ντομάτες, κάσιους αλοιφή και φρέσκα χόρτα – και το βρήκα πολύ εύγεστο.



Δεν παρέλειψα φυσικά να δοκιμάσω και το Evergreen Burger από κινόα, μανιτάρι, καρύδι, βίγκαν τυρί και καραμελωμένα παντζάρια. Απόλαυσα ότι έχω φάει εδώ.



Το Πατρικό, Τερσεφάνου, Λάρνακα (Τ: 24424831)


Ευχάριστη έκπληξη η παρουσία του αγαπημένου «Το Πατρικό» στο φεστιβάλ με 3 προτάσεις. Λάτρεψα το dessert pasta (γλυκό γάλα με το τριν) - χειροποίητα ζυμαρικά με κρέμα αμυγδάλου και ροδόνερο, μπισκότο κανέλλας και σάλτσα μούρων.



Η μελιτζάνα με ταχίνι που δοκίμασα επίσης ήταν πολύ νόστιμη.




Θα αναφέρω επίσης τους The Mighty Kitchen με τις ιδιαίτερες νόστιμες προτάσεις τους, το Kitchen Gourmet – πρώτη φορά τους συναντώ, αλλά θα επανέλθω με περισσότερες πληροφορίες, το Eat Vegan All Day με γύρο μανιτάρι, το Micro Planty με τα ολόφρεσκα πράσινα προϊόντα τους, τη Valya’s activated vegan food με τις καταπληκτικές βίγκαν τυρόπιτες και το Elyssian Plant Based Kitchen Bar & Brunch.


bottom of page