top of page

Ένα απογοητευτικό γεύμα στη Λάρνακα και ...

ETHIMO, Λευκωσία (T: 22494449)



Πήγα τέταρτη φορά στο ETHIMO και δεν είμαι σίγουρη ότι έφυγα 100% ευχαριστημένη, σίγουρα η παρέα μου δεν ενθουσιάστηκε. Το προζυμένιο ψωμί με το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο ήταν όπως πάντα μοναδικό. Μούτρωσα όμως με την οξύτητα της σάλτσας στα άγρια χόρτα – ήταν γενναιόδωρο στο λεμόνι τόσο ώστε να ενοχλεί. Η πίτα στη θράκα, η μανέστρα άγριων μανιταριών και το κοτόπουλο σχάρας ήταν αξιοπρεπέστατα. Στα συν το απολαυστικό κόκκινο κρασί «Τρύπιο Λιθάρι» της Θηβαϊκής Γης στα 29 ευρώ.





 

Masalas Indian εστιατόριο, Λάρνακα (Τ 24644950)

Με ξένισε καταρχάς το αλατοπίπερο στο τραπέζι. Το βρήκα παράξενο. Ο χώρος είναι μεγάλος και δεν λέει πολλά όσον αφορά την αισθητική και το ντιζάϊν. Μάλλον παλιομοδίτικος είναι και θεωρώ ότι χρήζει ανανέωσης. Tο σέρβις η ιδιοκτήτρια και μια νεαρή κοπέλα, ήταν σίγουρα ανεπαρκές για όλα τα τραπέζια. ‘Ηταν αργό, όχι ιδιαίτερα φιλικό, μάλλον απόμακρο και χωρίς διάθεση για επικοινωνία με τον πελάτη. Παρόλα αυτά με ξάφνιασε το γεγονός ότι μαζεύει κόσμο, κυρίως ξένους. Εμείς, μια παρέα τεσσάρων ατόμων παραγγείλαμε διάφορα. Το μενού είναι αναμενόμενα μεγάλο. Θα το προτιμούσα μικρότερο, με λίγες αλλά αξιόλογες και νόστιμες επιλογές. Η παρουσίαση του φαγητού ήταν μάλλον άκομψη και χρειάζεται εκμοντέρνιση. Το Biryani σερβιρισμένο σε stainless steel πιατελίτσα ήταν απογοητευτικό, τόσο στην εμφάνιση όσο και στη γεύση. Μάλλον σε παρέπεμπε σε ρύζι ψημένο με ντομάτα και κομματάκια κρέατος. Δοκίμασα samosas, αρκετά απογοητευτικές, με συνοδευτικό ντομάτας, κρεμμύδι και αγγουράκι – ούτε χοιρινό σουβλάκι να ήταν -, Lamb Madras, κοτόπουλο Tandoori (δεν ψήθηκε σωστά και ήταν στεγνό), prawn masala, dhal και μελιτζάνες, μεταξύ άλλων. Δεν έδωσα ιδιαίτερη σημασία στο τι παραγγείλαμε, γιατί έχασα παντελώς το ενδιαφέρον μου. Όλα τα πιάτα υστερούσαν σε γεύση και δεν ήταν σωστά μαγειρεμένα. Ακόμα και το naan bread ήταν κάπως. Απογοητευτικό επίσης το μενού γλυκών. Η πρόταση τους συμπεριλάμβανε τιραμισού, panna cotta, κρέμα καραμέλα και άλλα. Δυστυχώς καμία συσχέτιση με την ινδική κουζίνα. Κρίμα! Πριν κλείσω θέλω να σταθώ για λίγο στο τι προσφέρει το μαγαζί αυτό. Είναι ένα μαγαζί που δεν κατάφερε να συνδυάσει την καλή κουζίνα με το αυθεντικό ινδικό περιβάλλον. Το Massalas δεν είναι ένα όμορφο εστιατόριο, δεν έχει φινέτσα και το φαγητό που προτείνει είναι μέτριο, χωρίς πολλή νοστιμιά και αρώματα. Πρόσθεσε στα παραπάνω την τιμή των 40 ευρώ το άτομο, χωρίς ποτό και νομίζω, όχι, είμαι σίγουρη ότι δεν θέλω να πάω ξανά. Ικανοποιήθηκα περισσότερο με το φαγητό του μικρού, άσημου ταχυφαγείου στη Λευκωσία, Fry Menu.






 

Μπέμπα, Λευκωσία (Τ 22252626)

Ενθουσιάστηκα που επιτέλους πέτυχα το μπιφτέκι προβατίνας στο μενού ημέρας. Το είχα βάλει στο μάτι εδώ και καιρό αλλά δεν προλάβαινα να το παραγγείλω. «Έχει τελειώσει» ήταν η απάντηση που έπαιρνα. Αν και γενναιόδωρο το μέγεθος του, το καταβρόχθισα ευχαρίστως. Απλό με μόνο συνοδευτικό στο πιάτο ψιλοκομμένη ντομάτα (και επιπλέον πατάτα τηγανητή σε άλλο μπολ), λιτό, με ποιοτική πρώτη ύλη και πολύ νόστιμο. Παράγγειλε το, αν είσαι φαν του είδους!



bottom of page