top of page

ένα pasta bar, ένα beer shop, δύο coffee shops και ένα γλυκάκι

Capodecina pasta bar, Λάρνακα (τηλ 24663300/99784116)

Ο χώρος λιτός και μικρός. Μια ψηλή, μακρόστενη μπάρα στη μια μεριά, λίγα τραπέζια - ψηλά και χαμηλά - αυτό όλο κι όλο. Στο βάθος βρίσκεται η μικρή κουζίνα.

Επιλέγεις το είδος ζυμαρικού που θέλεις από σπαγγέτι, ταλιατέλες, ριγκατόνι, πένες ολικής και τορτελίνι – τα 2 τελευταία με έξτρα χρέωση 1 ευρώ - και ακολούθως το είδος από το μενού. ‘Εχεις την ευχέρεια να φτιάξεις τη δική σου μακαρονάδα επιλέγοντας το ζυμαρικό και τη σάλτσα, προσθέτοντας έξτρα υλικά όπως κολοκύθι, καυτερές πιπεριές, ψαρικά, φέτα, κρεμμύδι, ζαμπόν μεταξύ άλλων. Δοκίμασα aglio e olio με σκόρδο, μπούκοβο, μαϊντανό & ελαιόλαδο, πέννες ολικής με πέστο λιαστής ντομάτας (πιπεριά φλωρίνης, ελαιόλαδο, φέτα - το πήραμε χωρίς φέτα και στα 8 ευρώ το βρήκα ακριβούτσικο) και al fredo με βίγκαν κρέμα γάλακτος, μουστάρδα ντιζόν, φρέσκα μανιτάρια, σκόρδο & φρέσκο κρεμμύδι – είχε και μπέικον αλλά το αφαιρέσαμε - στα 8 ευρώ επίσης.

Τα ζυμαρικά ήρθαν στο τραπέζι ζεματιστά και σωστά ψημένα, τόσο όσο. Ο μάγειρας στην κουζίνα ήταν λίγο "τσιγκούνης" στο αλάτι και ίσως να χρειαζόταν περισσότερη ένταση στη σάλτσα λιαστής ντομάτας. Το κουτί με τις χαρτοπετσέτες με ξένισε, ίσως γιατί παραπέμπει σε κουτί χαρτομάντιλων για τη μύτη αντί για το τραπέζι. Υπάρχει επίσης μικρή επιλογή προϊόντων από Ιταλία προς πώληση, όπως gran cucina vegan κρέμα, σάλτσα truffle και ένα βιβλίο μαγειρικής, The Pasta Man by Mateo Zielonka με 40 συνταγές ζυμαρικών. Διαπίστωσα ότι δουλεύει πολύ με delivery, όσο τρώγαμε πηγαινοέρχονταν οι ντελιβεράδες με τις παραγγελίες. Είναι προφανές πως, παρά τους λίγους μήνες λειτουργίας του, το Capodecina έχει ήδη κερδίσει ένα κοινό που αγαπά τα ζυμαρικά του.


Rabbit Hop, Λευκωσία (τηλ 70006300)

Ο χώρος είναι γουστόζικος με ωραία χρώματα και με πολύ ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες στη διακόσμηση – η ράγα πάνω από την μπάρα είναι με spotlights από τενεκεδάκια μπύρας! Υπάρχει πάγκος να μοιραστείς με τη παρέα σου με καθίσματα στο εσωτερικό και εξωτερικό χώρο. Πήγα Τρίτη βράδυ και ήταν άδειο. Κρίμα. Ο Αυγερινός, συνιδιοκτήτης όπως μας συστήθηκε, είναι πολύ φιλικός, ευγενικός, γενναιόδωρος και πολύ φιλόξενος. ‘Οταν εκφράσαμε το θαυμασμό μας για τα ωραία γραφικά – όλα είναι γούστο και επιλογές των ιδιοκτητών - στο ποτήρι μπύρας και ρωτήσαμε αν είναι προς πώληση, μας χάρισε αμέσως από ένα.

Είναι το αδελφάκι του Moondogs bar και τι άλλο παρά μπύρες θα έπινα. Δοκίμασα λοιπόν Draught - Kinnegar Limeburner, pale ale, ireland abv 4.7% και Priests Socks, Black IPA 5.6% ABV, Bullhouse Brew. Το μπολάκι με ξηρούς καρπούς δεν παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, όπως ούτε και το butter onion rings το οποίο έρχεται από το αδελφάκι μπαρ του – ήρθαν ζεστά αλλά γευστικά ήταν μέτρια.



Amber and Joe¸ Στρόβολος (τηλ 22448448)

Ακόμα ένα συμπαθητικό, με ωραίες λεπτομέρειες και γραφικά – μου άρεσε πολύ το λογότυπο τους – μαγαζί που σερβίρει ποιοτικό καφέ. ‘Ανοιξε εδώ και 2 μήνες και βρίσκεται στη λεωφόρο Στροβόλου, πολύ κοντά στο Δημαρχείο Στροβόλου. Υπάρχει μικρή μπάρα να καθίσεις και να απολαύσεις τον καφέ σου, καθώς και μερικά τραπέζια στο πεζοδρόμιο.

Το μενού συμπληρώνει μικρή επιλογή σνακ συμπεριλαμβανομένων και 3 ωμοφαγικών ειδών. Δοκίμασα 2 αξιοπρεπέστατες μπάρες, με φυστικοβούτυρο, σοκολάτα & βρώμη και τη χωρίς ζάχαρη, vegan, λεμόνι & σπόρια. Στα πλην ο θόρυβος της λεωφόρου.


Nick’s Coffee Bike, Λάρνακα (τηλ 24333223)

Filter coffee not people, ένα πολύ ενδιαφέρον σλόγκαν στον τοίχο του πολύ ιδιαίτερου αυτού μαγαζιού. Είναι φωτεινό, νεανικό, όμορφο, με γουστόζικα αντικείμενα και ευχάριστη ατμόσφαιρα.

Υπάρχουν τραπεζάκια στο πεζοδρόμιο στο πίσω μέρος, καθώς και στο μπροστινό για να απολαύσεις ποιοτικό καφέ παρέα με λαχταριστό κέικ καρότου.

Στα τραπέζια στο ισόγειο υπάρχει σύσταση σε πινακίδα - laptop free table – για μη χρήση υπολογιστή. Μπορείς να αράξεις και να δουλέψεις στο πάνω μέρος. Σε αυτό το χαριτωμένο coffee shop θα βρεις επίσης υγιεινές μπάρες και τρουφίτσες.

Λάτρεψα τα τρία είδη shots, μικρά μπουκαλάκια των 100 ml, που προσφέρει το μαγαζί, turmeric (κουρκουμάς) και antioxidant, δύο από τα οποία αγόρασα για το σπίτι. Super τονωτικά!


Παντοπωλείο Καλή 'Ορεξη, Λευκωσία (τηλ 22675151)

Απόλαυσα το κερασμένο γλυκό από Θεσσαλλονίκη, το Κουρκουμπίνια με κρέμα μαστίχα. Σίγουρα είναι μια ευχάριστη γευστική προσθήκη στο μενού των γλυκών.

bottom of page