top of page

perfect πίτσα, φαγητό στο χωριό και υγιεινό μπισκότο

Tutto Passa Pizza – Nicosia (τηλ 22752000)

Παράγγειλα take away, αν και ανυπομονούσα να βρεθώ στο χώρο τους και να απολαύσω την πίτσα μου με ένα από τα ποτά που σερβίρουν. Δοκίμασα την Marinara (τομάτα, σκόρδο, burrata, ρίγανη), την Spicy Pep (τομάτα, μοτσαρέλα, πικάντικο σαλάμι, τσίλι) και την Aspri (ρικότα, πατάτα, δενδρολίβανο, μαύρο πιπέρι, μανιτάρι ή πανσέ).

‘Εχω να κάνω τα ακόλουθα σχόλια. ‘Οσον αφορά την πρώτη ζητήσαμε να μην συμπεριληφθεί η burrata και το τρίμμα παρμεζάνας, γιατί είχαμε vegan άτομο στην παρέα, κάτι που ξεχάστηκε και η πίτσα ήρθε όπως την παρασκευάζουν. Το καυτερό σαλάμι ήταν εξαιρετικά πικάντικο και πιστεύω ότι ίσως να βαραίνει το σύνολο – χωρίς να σημαίνει όμως ότι η πίτσα δεν ήταν εύγεστη. ‘Οσον αφορά την aspri, την βρήκα πολύ ενδιαφέρουσα με ασυνήθιστους συνδυασμούς, βλέπε ρικότα, πατάτα και δενδρολίβανο. Βασικά και οι 3 πίτσες ήταν εύγεστες, πολύ απολαυστικές και με πολύ καλής ποιότητας υλικά. Η ουσία είναι στην ποιότητα όχι στην ποικιλία. Η δε ζύμη είναι ανάλαφρη, αέρινη, τραγανή, πεντανόστιμη και "καπνιστή" του ξυλόφουρνου. Μπράβο!


Petit Palais, Πλάτρες (τηλ 25421723)

Χαίρομαι που οι Πλάτρες έχουν πάρει τα πάνω τους. Με μεγάλη ευχαρίστηση διαπιστώνω ότι το χωριό έχει ζωντανέψει και μαζεύει ξανά αρκετό κόσμο. Μετά από μια μεγάλη βόλτα με τα πόδια, κατέληξα με την παρέα μου στο Petit Palais για χυμό ή ακόμα καλύτερα για ένα υγιεινό smoothie. Ο μπροστινός χώρος είναι ωραίος, ιδιαίτερα με λιακάδα και πολύ δημοφιλής. Το μενού συμπεριλαμβάνει 5 ενδιαφέρουσες επιλογές για brunch. Δεν δοκίμασα φαγητό για να μπορέσω να γράψω σχετικά αλλά αυτό που πρόσεξα είναι ότι οι τιμές τσιμπάνε. Επέλεξα να παραγγείλω το well being smoothie (πράσινο μήλο, καρότο, τζίντζερ) το οποίο ήταν απολαυστικό. Κάτι τελευταίο που ήθελα να αναφέρω είναι ότι η σερβιτόρα είχε τη μάσκα της κατεβασμένη και όταν ρωτήθηκε σχετικά, απολογήθηκε εξηγώντας ότι χρειάζεται … λίγο καθαρό αέρα.


Monte Vouni, Βουνί (τηλ 25943987)

Το επισκέφθηκα ξανά, Κυριακή μεσημέρι, και πέρασα υπέροχα!

Το φαγητό είναι πολύ καλό και διαψεύδω κάθε φήμη και διαδόσεις για κακό φαγητό στο μαγαζί αυτό. Αρχίσαμε με αγιορείτικη μελιτζανοσαλάτα, ψητά μανιτάρια εποχής και φανταστικά αυγά με λουκάνικο (σουτζούκι). Από τα κρέατα, επιλέξαμε κοντοσούβλι χοιρινό, πεντανόστιμο κοντοσούβλι κοτόπουλο, εύγεστη σούβλα αρνίσια χεράκι και λατρεμένο κοκορέτσι. Και τα 4 είδη ήταν εύγεστα και καλοψημένα. Τα κρέατα έρχονται κατευθείαν από τη Βαρβάκειο αγορά στην Αθήνα. Συνόδευσε τα υπέροχα αυτά κρεατικά με Ελληνική χωριάτικη σαλάτα και απολαυστικές πατάτες τηγανιτές.

‘Εχω βάλει στο μάτι τη φωλιά πατάτας με αυγά και γραβιέρα για την επόμενη φορά. Είναι ένα ζωντανό μαγαζί, χαριτωμένο, με πολλή ενέργεια και κέφι, χαρακτηριστικά της Ελλαδίτισσας ιδιοκτήτριας του, ο δε dj θα σε ξεσηκώσει και θα χορέψεις έξω ακριβώς στο δρόμο.

Στα πλην οι τρίχες γάτας πάνω στα λουλουδάτα καναπεδάκια (δεν μπορούσες να τις διακρίνεις) και κατά συνέπεια στη μαύρη μπλούζα μου.


Κουτσονικολιάς, Καλό Χωριό (τηλ 99651818)

Λατρεύω το μαγειρευτό λουκάνικο και παστουρμά με την ιδιαίτερη σάλτσα που φτιάχνουν εδώ. Οι δε πατάτες μαγειρεμένες στον φούρνο με τομάτα είναι φανταστικές.


Seed of Happiness, Λευκωσία (99411937)

Μοναδικό το νέο μπισκότο που παρασκεύασε η Μελίνα. Το σπουδαίο Lebkuchen Biscuit – ένα παραδοσιακό χριστουγεννιάτικο μπισκότο από την Γερμανία με ξηρούς καρπούς, τζίντζερ και μπαχαρικά. Εξαιρετικά επίσης τα μπισκότα digestives. Δεν μπορώ να πω το ίδιο όμως και για τη raw pecan pie με καραμελωμένα καρύδια – δεν ενθουσιάστηκα.


bottom of page