top of page

oh my stomach ...

@takes2cooks, Λευκωσία (Τ: 96395261/99014451)


Η Κατερίνα και η Δήμητρα βρίσκονται πίσω από αυτό το πολύ ενδιαφέρον και νόστιμο πρότζεκτ. Εδώ ετοιμάζεται υγιεινό, χορτοφαγικό φαγητό με φρέσκα, τοπικά προϊόντα για να φυλαχτεί στην κατάψυξη σου και να το ψήσεις στο φούρνο, όταν και όποτε σε βολεύει. Και απλά ... το απολαμβάνεις. ΄Ελεγξε την ιστοσελίδα τους και χάζεψε τις πολύ ενδιαφέρουσες επιλογές που προσφέρουν. Στο μενού συμπεριλαμβάνεται γάλα αμυγδάλου, γκρανόλα, βίγκαν τυρόπιτα με τυρί αμυγδάλου, μερικές φρέσκες αλοιφές, τρία είδη χορτοφαγικών μπέργκερ, φαλάφελ με φυστίκι αιγίνης, sweet and sour tofu, κεφτεδάκια κόκκινης φακής, τρομερό βίγκαν mac n cheese, βίγκαν μουσακάς, φανταστική βίγκαν αλοιφή"νουτέλα", εξαιρετική ωμοφαγική τάρτα σοκολάτας και fudge κάσιου. ¨Σου γεμίζουμε το ψυγείο ή την κατάψυξη σου κάθε Δευτέρα" αναφέρουν στην ιστοσελίδα τους. Μην διστάζεις, βάζε την παραγγελία σου μέχρι την Παρασκευή κάθε βδομάδας και θα παραλαμβάνεις το φαγητό τη Δευτέρα. Αξίζει!

ΥΓ. Δεν είναι πληρωμένη διαφήμιση.












The Shopkeeper, Λεμεσός (Τ: 25811146)

Απολαυστικός ο καφές, αν και δεν ήρθε ζεστός στο τραπέζι. Τα δύο σάντουϊτς, το Tuna Melt και το Pastrami Sandwich, αν και απολαυστικά και χορταστικά, με άριστες πρώτες ύλες και εξαιρετικό καπηρωμένο ψωμί, θεωρώ ότι το περιεχομένο του δεν ήταν ιδιαίτερα πλούσιο. 'Ηθελα περισσότερο παστράμι και τυρί. Η δε "side salad" χρήζει αναθεώρησης.





WAGMI, Λεμεσός (Τ: 95988232)

Είναι καινούργιο, είναι μοντέρνο, είναι φωτεινό, είναι γουστόζικο. Ο καφές είναι σούπερ, το δε μενού παρουσιάζει ενδιαφέρον. Χωρίζεται σε brunch, 6 είδη pinsa (αφράτη πίτσα), 9 plates και μερικές επιλογές extras. Δοκίμασα τα sunny side-up eggs, pesto, village bread. Τα αβγά πραγματικά ήταν απολαυστικά. 'Εβαλα ήδη στο μάτι τη μπύρα BES LOFOU MICROBREWERY και δύο επιλογές κρασί, ένα λευκό ξυνιστέρι και ένα κόκκινο, του κτήματος Nelion στη Πάφο - πρώτη φορά το συναντώ. Ανυπομονώ να δοκιμάσω επίσης την πολύ ιδιαίτερη almond lemonade.





Ο Φούρνος της Γαλάτας, Κακοπετριά (Τ: 22922337)

Εξαιρετικά τα μπισκότα της Μαμάς. Αξίζει να κάνεις μια στάση στον φούρνο και να τα αγοράσεις.




The Sama Tavern, Σπήλια (Τ: 22519559)

Επικράτησε χάος και αταξία την ώρα της παραγγελίας μας - ήμασταν μεγάλη παρέα. Η σερβιτόρα ήταν κάπως χαμένη και αρκετά ανοργάνωτη. Κάποια πιάτα ήρθαν στο τραπέζι έγκαιρα, κάποια άλλα καθυστέρησαν πολύ. Δοκίμασα κεφτεδάκια, αφέλια με πουργούρι, χοιρινό σουβλάκι στην πίτα, κουπέπια και χοιρινή μπριζόλα. 'Ολα, μα όλα τα πιάτα παρουσίαζαν περιθώρια βελτίωσης όσον αφορά τη γεύση και τη νοστιμιά. Στα συν οι γενναιόδωρες μερίδες και ο όμορφος χώρος της ταβέρνας. Κρίμα που Κυριακή μεσημέρι ήταν άδεια.







Big Hit Proberly Grilled, Λακατάμια, Λευκωσία (Τ: 22388586)

Απολαυστικό το χοιρινό σουβλάκι στην πίτα. Πρώτη φορά παράγγειλα και μου άρεσε.




Fork Food Market, Δημοτικός Κήπος, Λευκωσία (Τ: 99557777)

Πέρασα υπέροχα στο πρόσφατο Fork Food Market (22/9). ΄Εχουν ήδη ανακοινώσει τα επόμενα δύο που διοργανώνουν, στις 6 και 13 Οκτωβρίου, τα οποία είναι και τα τελευταία της χρονιάς. Θα σε δω εκεί. Μην αργήσεις. Το φαγητό τώρα που σκοτεινιάζει νωρίτερα θα σερβίρεται στις 6 μμ. 'Ελα πεινασμένος και σεβάσου το no single use plastic policy της ομάδας. Αν δεν θες να αγοράσεις το συλλεκτικό ποτήρι τους, φέρε το δικό σου.







Χάνι, Πισσούρι (Τ 25221211)

Στο μαγαζί αυτό θα σταματήσεις για το τοπικό, αυθεντικό σάντουϊτς που φτιάχνει. Χαλούμι και ντομάτα είναι τα δύο υλικά στο περιεχόμενο του. Απλό, ποιοτικό, νόστιμο σάντουϊτς. Απόλαυσε το πίνοντας κυπριακό καφεδάκι.



bottom of page