top of page

I think I need a cup of COFFEE, an apperitivo and … lots of take away food!


Menta Speciality Coffee, Λευκωσία (94047614),

Μικρό, χαριτωμένο coffee shop με εξαιρετικό καφέ. Πήγα πρόσφατα, αν και έχει ανοίξει εδώ και 6 χρόνια, για καφέ. Δεν επιτρεπόταν να μπεις στο μαγαζί. Ο καφές είναι εξαιρετικός - τον απόλαυσα με τη φίλη μου στο ένα από τα δύο τραπεζάκια που έχει στο μπροστινό εξωτερικό χώρο.

Προσφέρει μικρή επιλογή από σνακ, όπως κέικ μπανάνας, μπάρες φυστικοβούτυρο και άλλα. Δοκίμασα το chocolate and peanut butter geography cake - δεν ενθουσιάστηκα...


High and Wet, Λευκωσία (99754399)

Είναι καινούργιο μπαρ το οποίο όπως αντιλήφθηκα έχει πια βρει μόνιμη στέγη σε ένα παλιό κτίριο στην καρδιά του παλιού Στροβόλου, δίπλα από το Caffee Nero. Το εσωτερικό του μπαρ παρουσιάζει ενδιαφέρον ενώ ο εξωτερικός χώρος – όπου επιτρέπεται να καθίσεις - αποτελείται από ψηλά και χαμηλά τραπέζια-πάγκους και δεν λέει πολλά. Δυσκολεύτηκα να το βρω, δεν υπάρχει καμία ένδειξη.

Παράγγειλα dry martini - παράγγειλα φυσικά και δεύτερο - ωστόσο η γεύση δεν με ικανοποίησε ιδιαίτερα, ούτε μου άρεσε το ποτήρι στο οποίο το ποτό ήταν σερβιρισμένο. Αν και δεν είμαι a cocktail person, υπήρχαν στο μενού ενδιαφέρουσες επιλογές, όπως και ωραία ποικιλία από μπύρες. Οι τιμές όμως τσιμπάνε κάπως. Υπάρχει ένα στρογγυλό gadget στο τραπέζι για να καλείς το προσωπικό, αν και δεν ανταποκρίνονταν αμέσως. Το σέρβις αν και πολύ φιλικό ήταν κάπως συγχισμένο (είμασταν παρέα 6 ατόμων). Δεν είμαι σίγουρη αν μου αρέσει ο χώρος, νοιώθω ότι κάτι έλειπε. Μπορεί βέβαια να κάνω και λάθος.

Το bar food του αποτελείται από 3 αλοιφές, Hummus Soumous (χούμοι με ταχίνι, λεμόνι, zaatar και ψιλοκομμένα φιστίκια Αιγίνης), melitzanokapnada (καπνιστές μελιτζάνες με μουστάρδα, μαγιονέζα και κύμινο) και pumpkin tahini (κολοκύθα με ταχίνι, λεμόνι και θυμάρι) – σερβίρονται με καπιρωμένες λωρίδες ψωμιού. Μούτρωσα και με τις 3 αλοιφές - τόσο η γεύση όσο και η ποσότητα ήταν απογοητευτικά. Παραγγείλαμε επίσης ελιές, μικρή ποικιλία από μαύρες και πράσινες.

Οι θαμώνες είναι ως επί το πλείστον νεαρόκοσμος.


Poke Poke Bao Bao, Λευκωσία

Παραγγέλλεις μέσω των πλατφόρμων Wolt, Bolt και Foody για παράδοση στο σπίτι. Παραγγείλαμε 3 είδη bao buns, το δικό μας Poke μπολ - έχεις την επιλογή να φτιάξεις το δικό σου μπολ και μια σαλάτα.

Δοκιμάσαμε λοιπόν τα Tuna Tataki Bao Buns με σάλτσα ponzu, turnip, καρότο, iceberg, κολοκυθάκι (2 κομμάτια, 8 ευρώ), τα Salmon Teri Bao Buns με σάλτσα teriyaki, αβοκάντο, chives, παντζάρι, iceberg (2 κομμάτια 7.50 ευρώ) και τα πολύ δημοφιλή Crunchy Rock Shrimp Bao Buns με καυτερή μαγιονέζα, chives, iceberg, chilli pepper, bok choy, lime (2 κομμάτια 7.50 ευρώ). Επιπλέον ένα Make Your Own Poke Bowl Tuna στα 11 ευρώ. Μούτρωσα με όλες τις επιλογές μας, όλα ήταν αδιάφορα, χωρίς εντάσεις και χωρίς ιδιαίτερη νοστιμιά. Τα ψωμάκια ατμού ήταν πολύ λεπτά, δεν ήταν αφράτα και ήρθαν κρύα. Το πιάτο που μας ικανοποίησε ήταν η Sashimi σαλάτα με σολομό, τόνο, wakame, αβοκάντο και λεμόνι (11.50 ευρώ). Όμως παρόλο που ήταν εύγεστη, μερικές ώρες αργότερα νοιώσαμε δυσφορία και ενοχλήσεις στη κοιλιά... Ισως να ήταν μια άτυχη στιγμή!


Messy Kitchen, Λευκωσία (97695894)

Δεν πεινούσαμε πολύ γι’ αυτό παραγγείλαμε το The Bomb, 2 wagyu sliders με τυρί, σπιτική πίκλα, μαρούλι και σάλτσα MK, το οποίο σίγουρα δεν ανταποκρινόταν στη φωτογραφία του μενού - το μέγεθος ήταν μικρότερο και παρέπεμπε σε McDonalds περισσότερο. Το ψωμάκι ήταν μαλακό και αρκετά πιεσμένο λόγω μεταφοράς. Όλα τα είδη συσκευάζονται σε χαρτί - οι 2 μερίδες πατάτες που παραγγείλαμε ήρθαν μαζί σε μια χάρτινη σακουλίτσα, με αποτέλεσμα το θέαμα να μην ήταν λαχταριστό. Το φαλάφελ σε beetroot tortilla ήταν αρκετά μέτριο, υπήρχε δε μια παράξενη μυρωδιά, η οποία κάπως σε απωθούσε από το να θέλεις να το φας. Εννοείται ότι πήραμε και γλυκό, το οποίο ήταν αξιοπρεπέστατο.

΄Εχει γίνει αρκετός σάλος γύρω από το Messy Kitchen και ανυπομονούσα να δοκιμάσω το φαγητό τους, ιδιαίτερα όταν απόκτησαν κιόλας μόνιμη στέγη. Δεν κρύβω την απογοήτευση μου, παρόλο που θα δώσω ακόμα μια ευκαιρία και θα επισκεφθώ το μαγαζί τους γιατί υπάρχουν κάποια πιάτα, όπως το chicken popcorn και το stick dawg (κοτόπουλο λουκάνικο) που πολύ θα ήθελα να δοκιμάσω. Θα επιστρέψω με περισσότερη κριτική. Απολογούμαι αλλά δεν θα συμπεριλάβω φωτογραφίες γιατί αυτές που τράβηξα δεν είναι καλές.


Quattrino, Λευκωσία

Είναι πολύ εύκολο να παραγγείλεις διαδικτυακά, ακόμα και το φιλοδώρημα του οδηγού συμπεριέλαβα στη παραγγελία. Μπορείς να παραγγείλεις για παράδοση στο σπίτι ή take away από το μαγαζί τους στη λεωφόρο Αθαλάσσας. Πήρα επιβεβαίωση παραγγελίας και ενημερώθηκα επίσης για την ώρα παράδοσης. Μπορείς επίσης να κάνεις αλλαγή στη παραγγελία σου, αν αλλάξεις γνώμη τη τελευταία στιγμή. Πολύ αργότερα πήρα επίσης μέιλ να αξιολογήσω την εμπειρία μου με το συγκεκριμένο μαγαζί. Τους βγάζω το καπέλο.

Παραγγείλαμε τη Buffalo Margarita Pizza και τη Rosso pizza (vegan).

Ομολογώ ότι έφαγα την πρώτη με ευχαρίστηση. Η ζύμη ήταν αρκετά καλή με το γύρο της ζύμης να είναι μεν χονδρό και μαλακό αλλά η υπόλοιπη βάση να είναι αρκετά λεπτή. Η πρώτη ύλη φαίνεται να είναι αρκετά καλή. Για τη δεύτερη πίτσα, τη Rosso (με ντομάτα και ξηρούς καρπούς), δεν είμαι σίγουρη - εμφανισιακά τουλάχιστον δεν μου γέμισε το μάτι. Οσον αφορά τη γεύση, με εξέπληξε. ‘Ηταν εύγεστη αν και νομίζω ότι δεν θα αντέξεις να φας ολόκληρη τη πίτσα, είναι πολύ χορταστική/βαρετή.


bottom of page