top of page

cool stuff

FORK FOOD MARKET (τηλ 99557777/96395261)


«Έλα με το ποτήρι σου ή πάρε το δικό μας!» Αυτό αναγράφεται σε ανάρτιση του FORK στο λογαριασμό τους στο facebook.

Στα πλαίσια της οικολογικής όλων εμάς ευθύνης, η ομάδα πίσω από την αγορά φαγητού καταργεί τα πλαστικά ποτήρια μίας χρήσης στην αγορά τους και σε προκαλούν είτε να φέρεις το δικό σου, είτε να αρχίσεις να μαζεύεις τα ποτήρια της συλλογής τους. Πλέον στο Fork Food Market θα διατίθενται συλλεκτικά ποτήρια (ένα χρώμα ανά εκδήλωση) στην τιμή των 2 ευρώ. Τα συλλεκτικά ποτήρια μπορείς να τα προμηθευτείς από το bar.




Αγόρασε λοιπόν το δικό σου ποτήρι ώστε να συνεισφέρεις κι εσύ στο συνεχώς βελτιωμένο Fork Food Market, που αγαπά και σέβεται το περιβάλλον και αποτελεί μια συνεχώς εξελισσόμενη σκηνή street food! Keeping it cool and eco-friendly! Τους βγάζω το καπέλο!





Κλείνοντας, ήθελα να αναφέρω επίσης την εξαιρετική DJ Vanesha, η οποία συμμετείχε για πρώτη φορά και πραγματικά ξετρέλανε το κόσμο με τα afro και disco house beats της. Είναι σπουδαία!



Ατσάς ελαιόλαδο, Atsas Organic Products Ltd (Τ: 22752109)


Το Atsas Silver Edition είναι ένα βιολογικό εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, το οποίο προέρχεται από ένα μίγμα από ελιές Καλαμών και Κορωνέικης, μια από τις πιο γνωστές και καλές ποικιλίες στην Ελλάδα. ‘Εχει ψηλή περιεκτικότητα πολυφαινολών, είναι πολύτιμο συμπλήρωμα διατροφής και σημαντικό για την υγεία μας. Οι πιο ειδικοί στον χώρο του ελαιολάδου επισημαίνουν τις αντιοξειδωτικές ιδιότητες του οι οποίες επιδρούν θετικά στην πρόληψη ή και τη θεραπεία ασθενειών όπως ο Διαβήτης τύπου Β, το Αλτσχάιμερ, η ρευματοειδής αρθρίτιδα, η ασθένεια του Πάρκινσον και κάποιες μορφές καρκίνου.

Τα ελαιόλαδα με υψηλές φαινόλες είναι συνήθως πικρά και πικάντικα και γι’ αυτό χρειάζεται εκπαίδευση και γνωριμία με το καλό ελαιόλαδο.

Το Atsas εμφιαλώνεται σε ιδιαίτερο, σκούρο μπουκάλι το οποίο εμποδίζει την απευθείας επαφή με το φως και την οξείδωση, διαφυλάσσοντας έτσι την ανώτερη ποιότητα του. Θα το βρεις στο ντελικατέσσεν Bavarian στη Λευκωσία, στα 27 ευρώ τα 250 ml. Το ανακάλυψα σχετικά πρόσφατα και ομολογώ ότι προσπαθώ να το καταναλώνω ωμό, 1 κουταλιά της σούπας την ημέρα. Σίγουρα χρειάζεται χρόνος, εκπαίδευση και ενημέρωση, ώστε ο μέσος καταναλωτής να αποδεχθεί κάποια στιγμή τη διαφορά τιμής μεταξύ ενός «απλού» ελαιολάδου του σούπερ μάρκετ και ενός premium.

Δεν είναι πληρωμένη διαφήμιση.



Μαντεμένια Πρέσα – Lodge LGP3

(aka steak press ή steak weight).


Είναι το μαγειρικό σκεύος που έχω βάλει τελευταία στο μάτι. Είναι επίπεδη και φτιαγμένη από μαντέμι με 100% φυσική επίστρωση. ‘Εχει διαστάσεις 17.15 × 11.43 × 8.89 εκατ και βάρος 1.19 κιλά. Είναι ιδανική για καλύτερο και γρηγορότερο ψήσιμο του φαγητού είτε στη μαγειρική εστία είτε στη σχάρα, μέσα στο φούρνο ή την ψησταριά. Mε το βάρος της απομακρύνει τα περιττά λίπη από τα μπιφτέκια ή τα λουκάνικα, ενώ αν την προθερμάνεις, τότε το φαγητό θα ψηθεί γρηγορότερα και από τις 2 μεριές, χωρίς να χρειάζεται να το γυρίσεις. Είναι ιδανική για λιπαρά κρέατα όπως φέτες μπέικον και πανσέτες. Ανυπομονώ να την παραγγείλω.




bottom of page