top of page

Bao Cyprus, Indian take away from Larnaca(!) and more


@Bao_Cyprus (τηλ 96395261)


Παράγγειλε το δικό σου Done-By-You-Kit, με 4 επιλογές, είτε το Bao Chic (παναρισμένο κοτόπουλο), το Bao Porky (χοιρινό), το Bao Mush (μανιτάρι – vegan) ή το Bao Auba (μελιτζάνα – vegan). Το κουτί συμπεριλαμβάνει 4 ψωμάκια ψημένα στον ατμό, το κύριο συστατικό -κοτόπουλο, χοιρινό, μανιτάρι ή μελιτζάνα, ή συνδυασμό από 2 διαφορετικά είδη - με τα ανάλογα συνοδευτικά, όπως φρέσκο κόλιανδρο, φρέσκο κρεμμυδάκι και διάφορες νόστιμες σπιτικές σάλτσες.

Κάθε κουτί συμπεριλαμβάνει επίσης οδηγίες για το τρόπο ολοκλήρωσης του μαγειρέματος και στησίματος του φαγητού. Επιβάλλεται να χρησιμοποιήσεις τα υλικά αυθημερόν. Δεν έχεις λοιπόν παρά να τηλεφωνήσεις στο 96395261, να παραγγείλεις και να απολαύσεις το δικό σου Bao! Είναι πεντανόστιμο!



Tocayo, Λευκωσία (τηλ 70088089)

Το επισκέφθηκα νωρίς το βράδυ, γύρω στις 6.30μμ, λόγω των συνθηκών. Γέμισε σχετικά γρήγορα το μαγαζί. ‘Εχω την αίσθηση ότι τα τραπέζια στον εσωτερικό χώρο ήταν σχετικά κοντά το ένα με το άλλο. Είναι όμως ένα μαγαζί που αγαπώ και μου αρέσει το φαγητό που σερβίρει, φτάνει να είσαι λίγο προσεκτικός με τη παραγγελία σου. Το συγκεκριμένο βράδυ αποφασίσαμε να δοκιμάσουμε τα 3 νέα πιάτα στο μενού, το Beef Tartar Cones 4 pc, το Braised Beef & Truffle και το Glazed Beef short ribs200gr. Φάνηκε τελικά πως δεν ήταν και τόσο καλή ιδέα αφού παρόλο που κυριολεκτικά λάτρεψα το βοδινό ταρτάρ, τα άλλα δύο πιάτα με απογοήτευσαν. Βρήκα το braised beef λίγο βαρύ ενώ τα παϊδάκια ήταν αρκετά γλυκά για τα δικά μου γούστα.

Τελειώσαμε το δείπνο μας με το baked Brioche με βανίλια, ζάχαρη muscovado και κρέμα κονιάκ. Αν και στην αρχή το βρήκα κάπως στεγνό, ομολογώ ότι το έφαγα με ευχαρίστηση και το απόλαυσα.



Μάρκος στη λαχαναγορά Στροβόλου (τηλ 99750276)

Ψάξε για τον κύριο Μάρκο, ένα συμπαθέστατο, αξιοπρεπέστατο, καλοσυνάτο κύριο, στην λαχαναγορά Στροβόλου (δίπλα από το ΓΣΠ) και αγόρασε ποιοτικά, φρέσκα ή ώριμα χαλούμια. Θα βρεις επίσης εξαιρετική φρέσκα ανάλατη αναρή.



Masalas Indian restaurant, Λάρνακα (τηλ 24644950)

Ξαφνιάστηκα όταν μου ανακοίνωσαν, σε σπίτι στενών φίλων, ότι θα φάμε Ινδικά από τη Λάρνακα. Διερωτήθηκα σε τι κατάσταση θα παραδινόταν το φαγητό. Ειλικρινά εντυπωσιάστηκα. Το φαγητό κατέφθασε με ταξί, σε ειδική συσκευασία, συμπεριλαμβάνοντας 2 ζεστές πλάκες, καθόλα ζεστό – βοήθησα στο σερβίρισμα και το διαπίστωσα. Φάγαμε κοτόπουλο tikka, διαφορετικά είδη κάρυ - κοτόπουλο tikkamasala, paneer (είδος χορτοφαγικού τυρί) με σπανάκι, γαρίδα korma με ξηρούς καρπούς & σάλτσα κρεμμυδιού και αρνί. Επίσης σκέτο, αρωματικό, βραστό ρύζι και φυσικά νόστιμο naan με σκόρδο. Όλα ήταν εύγεστα και απολαυστικά. Η εξυπηρέτηση στο τηλέφωνο ήταν ευγενική, φιλική και ολοκληρώθηκε με μικρή κιόλας έκπτωση. Μπράβο!



Uncork Wine Store, Λευκωσία (τηλ 22252507)

Με αφορμή μια πρόσκληση το επισκέφθηκα πολύ πρόσφατα. Το μαγαζί είναι ωραίο και ο εξωτερικός, μπροστινός χώρος είναι συμπαθητικός. Λαχταρούσα να φάω παέγια την οποία χρειάζεται να παραγγείλεις εκ των προτέρων, αλλά δεν τα κατάφερα αφού την προσφέρουν μόνο σε ειδικές εκδηλώσεις. Επιλέξαμε το κρασί μας και ακολούθως κάποια πιάτα από το μενού, Bar de tapas, το οποίο έχει δημιουργηθεί πρόσφατα και είναι σε αρχικό στάδιο, για να μοιραστούμε. Πήραμε 2 σαλάτες, τη burrata και τη ταμπουλέ/κινόα, κλασσικές patatas bravas, τηγανιτό chorizo, χταπόδι με καπνιστή πάπρικα και σερβιρισμένο με σπιτική φάβα, σουβλάκι στο ξυλάκι & πίτα (νομίζω δεν συμπεριλαμβανόταν στο μενού) και αργεντινό grass fed ribeye στέϊκ με baby πατάτες φούρνου. Δεν φάγαμε γλυκό. Το σέρβις ήταν εξυπηρετικό και πολύ φιλικό.

bottom of page