top of page

Lunching, street food delivery and vegan ice cream


Βυζαντινό, Casale Panayiotis (22952444)

Η βεράντα του είναι ωραία και δροσερή, αλλά το ξύλινο μπαλκονάκι με τραπεζάκια για 2 άτομα είναι ακόμα πιο ωραίο. Το φαγητό με εξέπληξε ευχάριστα. Δοκίμασα φρεσκοκομένη χωριάτικη σαλάτα, εύγεστη ταχίνι με παντζάρια και σπιτική αλοιφή ταχίνι. Το ψωμί, αν και παρασκευάζεται στην κουζίνα του εστιατορίου, δεν μου φάνηκε να είναι ιδιαίτερα φρέσκο. Το σουφλέ με κολοκυθάκια, φέτα και άνηθο ήταν νόστιμο, όπως και το κύριο πιάτο, πέστροφα ποταμού με άγριο μάραθο και φρέσκο θυμάρι, ήταν απολαυστικό. Θα βρεις επίσης στο μενού αρκετά κυπριακά πιάτα, όπως γεμιστά, κουπέπια, μουσακά, παστίτσιο, αρνί κλέφτικο, κουνέλι στιφάδο, αφέλια, σπιτικές ραβιόλες και μία επιλογή για χορτοφάγους, φακές με γλυκοπατάτα. Επιπρόσθετα υπάρχει μικρός αριθμός επιλογές from the grill.

Τελειώσαμε το γεύμα μας με χαλβά στο φούρνο – δεν θύμιζε χαλβά, μάλλον παράπεμπε σε ραβανί και δεν είχε σιροπιαστεί σωστά και ένα σφηνάκι (μάλλον μπολ) σοκολάτα με κυπριακό καφέ, το οποίο μας ικανοποίησε ευχάριστα. Δεν μπορώ όμως να συγχωρήσω την κακή παρασκευή του κλασσικού κυπριακού καφέ που μας σερβίρανε στο τέλος του γεύματος – η γεύση δεν ικανοποίησε αφού το μισό, κάτω μέρος του φλιτζανιού ήταν γεμάτο με παχύ κατακάθι. Κρίμα! Συνόδευσε το γεύμα σου με κυπριακό κρασί – εμείς επιλέξαμε ένα υπέροχο sauvignon blanc του Βλασίδη. Το σέρβις ήταν πολύ ευγενικό και πρόσχαρο, ένα κορίτσι από την Ρουμανία, με άποψη για το κρασί και ένα αγόρι από την Κομοτηνή μας εξυπηρέτησαν άψογα.


Street Sins (delivery & take away)

Μπορείς να παραγγείλεις διαδικτυακά μέσω των πλατφορμών Foody, Wolt και Bolt Food. Τα ονόματα στο μενού παρουσιάζουν ενδιαφέρον, π.χ. El Diablo, Don’t Call me a Chicken, Viking Queen, Forgiveness, Black Temptation, The Forbidden και άλλα, όμως γευστικά, τουλάχιστον αυτά που δοκίμασα, δεν με ξετρέλαναν. Δοκίμασα τις τραγανές γαρίδες σε μίνι, μαύρο bao bun από μελάνι σουπιάς - η γαρίδα ήταν βαρυψημένη και το ψωμάκι δεν ήταν αφράτο. Το Forgiveness (vegan μπέργκερ από ρεβίθια και sweet corn, με vegan μαγιονέζα, τομάτα, κόκκινο κρεμμύδι, μαρούλι και σάλτσα από μαύρη ταχίνι) σε ψωμάκι ολικής αλέσεως ήταν περίεργο – η υφή του μπέργκερ με ξένισε, ενώ το Street Sin (220γ βοδινό μπέργκερ με τυρί μοτσαρέλα, μπέικον, καραμελωμένα κρεμμύδια, τηγανιτό αυγό, μαγιονέζα και κορεάτικη σάλτσα barbeque) σε μαλακό brioche ψωμάκι ήταν μέτριο και σίγουρα κάτι που δεν θα ήθελα να παραγγείλω ξανά. Δεν είχε κάτι που να το κάνει να ξεχωρίζει!


Ice cream @foodsaver (70003663, Λευκωσία/Λεμεσός/Λάρνακα)

Λάτρεψα το natural non-dairy παγωτό της Coconuts Organic (vegan) σε συσκευασία των 250γ με 4 φανταστικές γεύσεις - double caramel, rum ‘n raisin, choc orange swirl και coconut cream. Επιπλέον σε ατομικό μπολάκι θα βρεις και την γεύση mint choc, την οποία και ξεχώρισα!


Bottega Amaro (22777270)

Το επισκέφθηκα ξανά – είμαι φαν του φαγητού του! Παραγγείλαμε tuna tartare, tuna tataki και fettuccine με τρούφα. Επιλέξαμε λευκό κρασί αξίας 35 ευρώ και τελειώσαμε με 2 γλυκά, πάβλοβα και τιραμισού – τα είδαμε στο διπλανό τραπέζι και ζηλέψαμε. Ο λογαριασμός ήταν στα 140 ευρώ – αδικαιολόγητα ακριβά! Φάγαμε ένα ελαφρύ γεύμα που σίγουρα δεν μας γέμισε το στομάχι αλλά κόστισε αρκετά ακριβά. Ένα είναι σίγουρο, θα κάνω καιρό να πάω ξανά!

Το σέρβις ήταν ικανοποιητικό, δεν ένιωσα πίεση ή βιασύνη - το μαγαζί βέβαια δεν ήταν γεμάτο, μας άλλαξαν χωρίς διαμαρτυρία και πιάτο, το tuna tataki, το οποίο απογοήτευσε από την εμφάνιση, ήταν πολύ σκούρο το χρώμα του και φαινόταν βαρυψημένο. Διαπίστωσα όμως ότι το προσωπικό είναι αρκετά αδιάφορο. Όταν κατά τη διάρκεια του γεύματος μας συνέβηκε ένα μικρό ατύχημα - η φίλη μου έπεσε πίσω με την καρέκλα της - με βοήθησαν άτομα από τα διπλανά τραπέζια να την σηκώσουμε ενώ κανένα ενδιαφέρον ή βοήθεια δεν εκδηλώθηκε από την ομάδα του μαγαζιού. Το βρήκα πολύ περίεργο!


bottom of page