top of page

3 ξεχωριστά εστιατόρια

Polo Restaurant, ξενοδοχείο Αλάσια, Λεμεσός (τηλ 25332000)


Ο σεφ, Κρις Θεοφάνους, βρίσκεται στη κουζίνα του Polo εδώ και 3 χρόνια. Είναι ταλαντούχος, επικοινωνιακός και πολύ σεμνός. Είναι δραστήριος και αρκετά συχνά διοργανώνει ή μάλλον φιλοξενεί διάσημους σεφ και μαγειρεύουν μαζί στο εστιατόριο. Τον γνώρισα και τον αγάπησα όπως και το φαγητό του.



Το φαγητό εδώ είναι πολύ νόστιμο και τα πιάτα είναι περίτεχνα – εντυπωσιακά στην εμφάνιση και συγκλονιστικά στη γεύση. Το μενού είναι μικρό – μου αρέσει - και παρουσιάζει ενδιαφέρον.



Από τα πρώτα, δοκίμασα το λαυράκι, το φουά γκρα, τις γαρίδες από τη Σικελία και τον αστακό με σιταροπούλα και bisque – μου άρεσε το λιγότερο. Από τα κύρια πιάτα επιλέξαμε το αρνί φιλέτο και το ψάρι καλκάνι με πράσο και μανιτάρι – αν και δεν μπόρεσα να εντοπίσω το μανιτάρι στο πιάτο.



Στο τέλος τα γλυκά ήταν εξίσου εντυπωσιακά στην παρουσίαση και στη νοστιμιά.



Συνοδεύσαμε το γεύμα μας με ένα εξαιρετικό λευκό «exelixis» του οινοποιείου Τσιάκκα από 4 ποικιλίες λευκό σταφύλι.



Ο χώρος σίγουρα δεν είναι του γούστου μου, θα προτιμούσα κάτι πιο μοντέρνο, περισσότερο ανάλαφρο και λιτό.

Αν θα άλλαζα κάτι, θα ήταν η διαρύθμιση και τα έπιπλα στην βεράντα του εστιατορίου. Το φαγητό το λάτρεψα!



Columbia Steak House, Λεμεσός (τηλ 25278000)


Ο Ελλαδίτης σεφ Στάθης Κόκκαλης είναι ο executive σεφ που ηγείται της ομάδας των σεφ στο Columbia και υπογράφει ένα <μενού με θέμα και πρωταγωνιστή το κρέας.

Δίδεται έμφαση στην ποιότητα του κρέατος και έτσι προμηθεύονται black angus από φάρμες στην Αμερική και Αυστραλία και μερικές ιδιαίτερες κοπές wagyu A5+ από Ιαπωνία.

Στο μενού θα βρεις επίσης αρνί από τη Νέα Ζηλανδία, corn fed κοτόπουλο από Bresse, Γαλλία, τόνο από Ασία και ψάρι θάλασσας από τη Μεσόγειο. Δίδεται έμφαση σε εξιδανικευμένες τεχνικές και παρασκευές, όπως sous vide, αργό ψήσιμο και ωρίμανση για καλύτερα γευστικά αποτελέσματα.



Αρχίσαμε με το βίγκαν ταρτάρ – από περιέργεια – με παντζάρι/αβοκάντο/καρότο/μαύρο σκόρδο/κινόα, το pan fried φουά γκρα πάπιας, το απολαυστικό Hamachi Tiradito και το εξαιρετικό καπνιστό στέικ ταρτάρ - ελαφρώς καπνιστό, δεν χάνει το ωμό του.



Θετική εντύπωση μου έκαναν τόσο τα black angus βοδινά μάγουλα με μωβ πατάτα νόκι, όσο και το rustic lamb (αρνί). Συνεχίσαμε με το corn fed Bresse κοτόπουλο με πουρέ παστινάκι (parsnip) και γλυκοπατάτα.



Στα steaks συναντάμε μια ενδιαφέρουσα συλλογή ποικίλων προελεύσεων, κοπών και τιμών. Έχω δοκιμάσει αρκετά από τα steaks τους και είναι όλα τους πολύ καλά και σωστά τιμολογημένα. Ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες όπως η παρασκευή του μαύρου σκόρδου στο μαγαζί, η χρήση ανθέων σκόρδου, το εκχύλισμα γλυκoύ τριαντάφυλλο, το αλάτι από ούζο, τα ψωμάκια από παντζάρι και μούρα, η πιπέτα με τη σάλτσα και η πατάτα ψημένη με πολέντα αξίζουν επικρότησης.

Τα πιάτα είναι πλούσια σε συστατικά και παρασκευές - θα μπορούσα να τα αποκαλέσω φλύαρα πιάτα, αν και δεν τους λείπει η νοστιμιά. Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γυναικείο και αντρικό μαχαίρι για στέικ – δεν είμαι σίγουρη αν μου αρέσει αυτή η διάκριση ή είναι απλά μια ευγενική χειρονομία.



Στο τέλος 2 γλυκά, το αποδομημένο γαλακτομπούρεκο ψημένο στο σουβίτ με 40 στρώσεις φύλλο Καββαδίας & τεντούρα σιρόπι Πάτρας και η μαύρη τάρτα με παγωτό χαρούπι.

Τελειώνοντας, θα επισημάνω ότι είναι ένα μαγαζί που έχει αγαπηθεί για το αξιόλογο του steak.




The Grill Room, ξενοδοχείο Amathus, Λεμεσός (τηλ 25832000)


Το καλωσόρισμα ήταν νόστιμο, όπως και τα 2 είδη βούτυρο που ήρθαν στο τραπέζι. Ξεκινήσαμε με 2 απολαυστικά πρώτα πιάτα, το καπνιστό καρπάτσιο βοδινού «angus» και το ταρτάρ βοδινού Aberdeen Angus με κρόκο αυγού ψημένο σε αλάτι και αφρό ταμπάσκο, το σερβίρισμα του οποίου τελειώνει στο τραπέζι.




Στη συνέχεια δοκίμασα τη burrata.



Από τα κύρια, δοκίμασα την πάπια «μαγκρέτ» με σάλτσα από μάνγκο και φρούτα του πάθους και το ιβηρικό χοιρινό tomahawk εκτροφής Βελανιδιάς. Συνεχίσαμε με το ξηρής ωρίμανσης (28 μέρες) αμερικάνικο striploin και το βραβευμένο βοδινό Αμπερντίν «Angus» ελευθέρας βοσκής φιλέτο - ψήνονται στον παγκοσμίου φήμης φούρνο/σχάρα Josper, ο οποίος αναδεικνύει την ποιότητα του κάθε συσταστικού.



Στο μενού θα βρεις επίσης οδηγίες πως να παραγγείλεις το στέικ σου. ‘Ολα τα πιάτα σερβίρονται με επιλογή πατάτα πουρέ ή τηγανιτές και είδη σαλτσών.



ΥΓ Φτάνει πια με τα σκαναρίσματα με το κινητό, θέλουμε τα μενού πίσω!

bottom of page