top of page

Healthy Poke bowls, Κυπριακό μπούκωμα (aka brunch) και μια βραδιάτικη έξοδος στη Λευκωσία


Pokeloha, Λεμεσός (τηλ 25278024)

Πρόκειται για το νέο project του ομίλου Columbia Restaurants, μια υπηρεσία για takeaway και delivery μόνο, η οποία προτείνει προσεγμένα signature μπολ με βάση το ωμό ψάρι, τους ξηρούς καρπούς, τα φρέσκα λαχανικά και φρούτα και τις εύγεστες σάλτσες.

Είναι πιάτα ανάλαφρα, εξωτικά, νόστιμα με αυθεντικές Χαβανέζικες γεύσεις, αλλά συνάμα και πολύ θρεπτικά. Επιπλέον στο μενού θα βρεις ιδιαίτερο, νόστιμο Χαβανέζικο σούσι και επιλογές για ramen μπολ.



Poke σημαίνει κομμένο σε κύβους ωμό ψάρι και εδώ το σερβίρουν με ποικιλία άλλων υλικών. Είναι σούπερ υγιεινό, πλούσιο σε θρεπτικές ουσίες και χαμηλό σε θερμίδες γιατί κανένα από τα συστατικά του δεν τηγανίζεται.

Επέλεξε από τα signature poke bowls με ενδιαφέροντες συνδυασμούς ή πειραματίσου και φτιάξε το δικό σου όπως σου αρέσει με βάση το ρύζι, κινόα ή σαλάτα και μοναδικά συμπληρώματα όπως ωμό σολομό, γαρίδες, τόνο, tofu, κοτόπουλο, edamame, αβοκάντο, ινδοκάρυδο, φύκι, παντζάρι, μάνγκο, φυστικοβούτυρο και wasabi.

Παράγγειλε χρησιμοποιώντας την εφαρμογή τηλεφώνου Bolt Food για γρήγορη και αποτελεσματική παράδοση στο σπίτι σου. Μου αρέσει αυτή η 100% contactlessεξυπηρέτηση. Δεν υπάρχει καθόλου επαφή μεταξύ του προσωπικού, του ντελιβερά και του πελάτη. Κάτι τελείως καινούργιο για τα Κυπριακά δεδομένα αλλά τόσο αποτελεσματικό. Μέσω της εφαρμογής έχεις επίσης την δυνατότητα να παρακολουθείς την όλη διαδρομή από τη κουζίνα του Pokeloha στο σπίτι σου.

Οι κόρες μου κι εγώ επιλέξαμε να φάμε το The PokeLoha bowl, το Tuna Affair bowl και 2 SuSea Combo (9 κομμάτια σούσι - σολωμός, τόνος και γαρίδα). Όλα ήταν εύγεστα! Λάτρεψα δε το Mocchi ice cream, το μοναδικό γλυκό στη λίστα με 10 διαφορετικές γεύσεις!!!!

Είναι εύγεστο, κρεμώδες παγωτό, τυλιγμένο σε μαλακή ζύμη mochi (είναι από ρύζι και κολλώδης). Μπορείς να το απολαύσεις χωρίς ενοχές, είναι μοναδικό και δεν χρειάζεσαι κουτάλι για να το φας. Δοκιμάσαμε τις γεύσεις vegan chocolate και honeyroasted pistachio. Ενθουσιάστηκα!

Αξίζει να παραγγείλεις το γεύμα σου από το Pokeloha για τις απολαυστικές γεύσεις του και για την εμπειρία της γρήγορης, διασκεδαστικής εξυπηρέτησης, παρόλο που οι τιμές κάπως τσιμπάνε. Σίγουρα είναι παράδεισος για τους λάτρεις της υγιεινής διατροφής αλλά και για τους χορτοφάγους και τους vegans.


Ποταμός της Μηλίτσας, Καμπί (τηλ 22643315)

Το επισκέφθηκα με παρέα ένα Σάββατο πρωί στις 11 για Κυπριακό μπούκωμα akabrunch. Απολαύσαμε λουκάνικο, Κυπριακή λούντζα, την οποία βρήκα αρκετά αλμυρή, τηγανητό και βραστό αυγό, πεντανόστιμες ντομάτες κομμένες σε φέτες με ελαιόλαδο, ψιλοκομμένο κρεμμύδι και φέτα, σπιτικό ψωμί/κουλούρι το οποίο φτιάχνουν οι ίδιοι με ολικής αλέσεως αλεύρι και καπηρωμένες φέτες ψωμί με ελαιόλαδο. Δοκιμάσαμε επίσης σπιτικές μαρμελάδες με τη μαρμελάδα ντομάτας να ξεχωρίζει. Επιπλέον, οφτές ελιές, ζεστή, φρέσκα αναρή σε πήλινο δοχείο με μέλι και κανέλα, ντοματίνια, φρέσκα φύλλα ρόκας και καυτερά πιπεράκια. Στο τέλος απολαύσαμε γλυκιές πίτες και παλουζέ.

Συνόδευσε το πρόγευμα σου με ζιβανία και ας είναι 11 το πρωί. Μετά τις 1 το μεσημέρι, το μαγαζί αρχίζει να γεμίζει με κόσμο που έρχεται να φάει μεσημεριανό. Η ταβέρνα είναι μεγάλη και έχει πολυκοσμία. Το σέρβις είναι άρτιο, άμεσο, γρήγορο και πολύ φιλικό. Ο σερβιτόρος ήταν πρόθυμος να εξυπηρετήσει και να συμπληρώσει πιάτα. Στοίχισε 18 ευρώ το άτομο. Φύγαμε στις 2.30μμ, τόσο το ευχαριστήθηκα!


Rokoko, Λευκωσία (τηλ 22254525)

Ξεκινήσαμε στις 6.15μμ με ένα απεριτίφ πριν το γεύμα. Συνοδεύσαμε το κόκτεϊλ μας με μια πίτσα Diavola, η οποία ήταν απολαυστική.

Παραγγείλαμε φαγητό στις 7.30μμ. Επιλέξαμε 2 διαφορετικά είδη πάστας, τη truffle casarecce με μαύρη τρούφα και τη primavera tagliatelle - και οι 2 ήταν νόστιμες -, απολαυστικά fritters μελιτζάνας, μία σαλάτα, τη Brie & Figs και τελειώσαμε με βοδινό φιλέτο, ένα ribeye των 300γρ. Η συνοδευτική σαλάτα με ρόκα στο πλάι δεν με ενθουσίασε. Το σέρβις ήταν άψογο και πολύ φιλικό.Τελειώσαμε με το μοναδικό γλυκό που σερβίρει το μαγαζί, το Nutella & Mascarpone Calzone, και παρόλο που δεν είμαι φαν της νουτέλας, το καταευχαριστήθηκα.

bottom of page