top of page

Πάμε Πάφο και ... περνούμε από Λιοπέτρι

Kingfisher, Πάφος (τηλ 26944252)


Είναι μεγάλη υπόθεση το καλό φαγητό. Και στο Kingfisher το γνωρίζουν, εντυπωσιάζοντας μας με νέες γεύσεις και παρασκευές, όπως το παστράμι κόκκινου τόνου και τον παστουρμά μινέρι (μαγιάτικο). ‘Αλλη σπεσιαλιτέ που με κέρδισε ήταν το λαυράκι καρπάτσιο. Συνδύασε τις ιδιαίτερες αυτές λιχουδιές με ένα ποτήρι λευκό κρασί και χειροποίητο, ζεστό, πεντανόστιμο ψωμί.



Σκέτη απόλαυση! Για αυτά τα πιάτα, σίγουρα αξίζει να πας και να ξαναπάς.

ΥΓ. Δεν παράγγειλα ψάρι. Επιφυλάσσομαι για την επόμενη φορά.


Grill n Roll Food Truck (τηλ 77773535)


Δοκίμασα κι εγώ το μπέργκερ του σεφ Αβραάμ και επιβεβαιώνω ότι είναι super νόστιμο και απολαυστικό. Ακολούθησε τον στο Facebook και Instagram για να ενημερώνεσαι σχετικά.



Antasia Beach Club, Πάφος (τηλ 26888002)


Το επισκέφτηκα Τετάρτη βράδυ και το μαγαζί ήταν σχεδόν άδειο. Είναι ωραία εδώ, ο χώρος είναι μαγικός και πολύ όμορφος, ακριβώς μπροστά στη θάλασσα – μπορώ να με φανταστώ να αράζω εδώ με ένα ποτό αργά το απόγευμα. Το σέρβις είναι ευγενικό και πρόθυμο.



Αρχίσαμε με το Antasia platter (24 τεμάχια) το οποίο δεν παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον – μόνο ένα είδος σούσι μου άρεσε γευστικά. Δοκίμασα ρολάκια πάπιας, grilled unagi glazed eel (χέλι) και ένα ουδέτερο black cod. Δυσκολεύομαι να συγχωρήσω το υπερβολικά μαλακό χταπόδι καρπάτσιο – σίγουρα ξεχάστηκε για πολλή ώρα στην μαρινάρα του.

Στη συνέχεια, έρχεται ένα απογοητευτικό beef fillet tataki, ένα ουδέτερο Gai Tod (spicy deep fried chicken with green curry and coriander) και μια εντυπωσιακή στην εμφάνιση prawn tempura.

Τα επιδόρπια, το green tea opera και το mochi ice cream selection δεν ενθουσίασαν.



Συνοψίζοντας, θεωρώ ότι το μαγαζί αυτό έχει περιθώρια βελτίωσης όσον αφορά την κουζίνα. ‘Οχι βέβαια ότι αυτό θα με εμποδίσει να επιστρέψω σύντομα εκεί - το φόρτε του είναι η τοποθεσία του!


Λαόνα, Πάφος (τηλ 26937121)

Είναι εμφανές ότι το μαγαζί αυτό είναι πολύ δημοφιλές ανάμεσα στους ντόπιους και τους ξένους, μόνιμους κάτοικους ή τουρίστες. Ο ιδιοκτήτης είναι πολύ φιλόξενος, φιλικός και πρόθυμος να επεξηγήσει το κάθε πιάτο απαριθμώντας όλα τα υλικά, σχεδόν δίνοντας τη συνταγή.



Οι μερίδες εδώ σίγουρα είναι γενναιόδωρες. Το μενού συμπληρώνουν το χταπόδι στη κατσαρόλα, τα παραγεμιστά, το μαριναρισμένο σε κρασί χοιρινό, το μπιζέλι με αρνί, το ψάρι φιλέτο στο φούρνο και ντολμάδες χορτοφαγικοί. Τα δοκίμασα όλα – είναι συνταγές τις οποίες επιμελήθηκε ο γαμπρός, ο οποίος έχει αναλάβει το μαγαζί, οι οποίες αν και αξιοπρεπέστατες, παρουσιάζουν περιθώρια βελτίωσης.



‘Εχει όμως και ορισμένα νόστιμα πιάτα, όπως το κουνέλι στιφάδο με λευκό κρασί & ξύδι και το αρνίσιο συκώτι που ήταν «λουκούμι» – δύο συνταγές της γιαγιάς που σίγουρα ξεχωρίζουν.


LIDL υπεραγορές


Τις ανακάλυψα πρόσφατα και ενθουσιάστηκα. Δύο τσάντες πολλαπλών χρήσεων, ελαφριές αλλά ανθεκτικές σε βάρος 5 κιλών. Είναι επαναχρησιμοποιούμενες, φιλικές στο περιβάλλον και πλένονται στο πλυντήριο. Θα τις βρεις στην περιοχή της φρουταρίας. Δεν είναι πληρωμένη διαφήμιση.


Ποταμός, Ποταμός Λιοπέτρι (τηλ 99388844)


Η ψαροταβέρνα βρίσκεται σε ειδυλλιακό σημείο, πάνω στον ποταμό. Είναι όμως αυτό αρκετό να επιστρέφεις ευχαρίστως? Δοκίμασα καλαμάρι σχάρας – αφέθηκε περισσότερη ώρα από όσο χρειαζόταν -, νόστιμο ψάρι Γούενα (όπως τον σορκό) στο τηγάνι, ψάρι κέφαλος στη σχάρα και ένα παραβρασμένο σπαγγέτι με φρέσκες Κυπριακές γαρίδες πνιγμένο στη κόκκινη σάλτσα.



Στο τέλος ήρθαν στο τραπέζι 2 μικρά ορφούδκια (ροφός) ψημένα στη σχάρα με συνοδευτικό μικρά μπολάκια με μαϊντανό και κρεμμύδι ψιλοκομμένο – μάλλον σε πίτα με σουβλάκια παρέπεμπε. Τα γλυκά στο τέλος, ο ζεστός, μάλλον ξανά ζεσταμένος, μπακλαβάς και ο ... ροζέ χαλβάς κατσαρόλας δεν ικανοποίησαν.



Drop Me a Line, Let Me Know What You Think

Thanks for submitting!

© 2023 by Train of Thoughts. Proudly created with Wix.com

bottom of page