top of page

το απόλυτο μπέργκερ και ... άλλα

Fat Bull, Λεμεσός (thefatbullco.com ή τηλ 70002737)


Είναι το απόλυτο μπεργκεράδικο της πόλης. Το λατρεύω. Το φαγητό εδώ είναι σκέτη απόλαυση και αξίζει την όση καθυστέρηση και να υπάρξει. Παρέα 3 ατόμων παραγγείλαμε delivery από την ιστοσελίδα του μαγαζιού. Όλα τα μπιφτέκια είναι φτιαγμένα με 100% Aberdeen Angus, 200γ το κάθε ένα. Είναι ψημένα medium well, εκτός και αν ζητηθεί διαφορετικά. Το κρέας που χρησιμοποιούν είναι dry aged και αλέθεται στο μαγαζί καθημερινά.


Στην παραγγελία μας συμπεριλάβαμε ένα Red Hot Chicky Burger (2 x Asian chicken thighs, Kimchi coleslaw, pickles, spring onion, sesame), ένα Shroom Burger (smoked portobello, walnuts, vegan cheese, roasted red peppers, roasted aubergine, rocket, shroom sauce), ένα Fat Bull Burger (double patty, cheese, bacon, pickles, onion, iceberg, baconnaise, redneck bbq), τις Pho-king Wings (6 wings deeped in sweet and savoury asian sauce), τα The Fat Rings (6 beer butter onion rings, cool ketchup) και επιπλέον τηγανιτές γλυκοπατάτες – πεινούσαμε πολύ! Η παραγγελία μας μπήκε στις 19.30 και μας ενημερώσανε με μήνυμα ότι το φαγητό θα φτάσει σε 65 λεπτά. Πρώτο τηλεφώνημα στις 21.10 για να παραπονεθούμε για την αργοπορία. «Το φαγητό θα είναι σύντομα κοντά σας» μας ενημέρωσε η κοπέλα στο τηλέφωνο. Μια διαδρομή των 5 λεπτών με αυτοκίνητο και σχεδόν δύο ώρες αργότερα, το φαγητό δεν είχε έρθει ακόμα. Δεύτερο τηλεφώνημα στις 21.20 και αφού ζήτησα τον υπεύθυνο, ονόματι Δαίδαλο, ζήτησα να ακυρωθεί η παραγγελία μας αφού είχε καθυστερήσει τόσο πολύ. Ο ευγενέστατος ιδιοκτήτης απολογήθηκε για το μπέρδεμα και προσφέρθηκε να μας εξυπηρετήσει χωρίς χρέωση, γεγονός που εκτίμησα αφάνταστα. Η παραγγελία είχε πληρωθεί διαδικτυακά με πιστωτική κάρτα, μας επιστράφηκε όμως ολόκληρο το ποσό σε μετρητά. Τους βγάζω το καπέλο! Συγκλονιστικό μπέργκερ και σωστή επαγγελματική προσέγγιση στην εξυπηρέτηση!



Το καφέ της Χρυσάνθης, Λάρνακα (τηλ 24256262)


Πρόκειται για προσεγμένο, γουστόζικο καφέ με πολύ ωραίο λογότυπο και γραφικά. Ακόμα και το υδρομάντηλο είναι με το λογότυπο του καφέ. Πήγα για ένα light μεσημεριανό και ένα ποτήρι κρασί και εκπλάγηκα ευχάριστα με το χώρο και την ατμόσφαιρα.



Είχα την εντύπωση ότι το καφέ ήταν ο μικρός, χαριτωμένος χώρος στο ισόγειο. Υπάρχει όμως όμορφος χώρος στο πάνω μέρος με μπάρ και άτομο στην εξυπηρέτηση όπου μπορείς να αράξεις μόνος σου ή με παρέα, ιδιαίτερα μια βροχερή μέρα. Αρχίσαμε με το quadruple of Mediterranean dips - πατέ ελιάς, παντζιάρι χούμους, ταχίνι με κόλιαντρο και η μυστική αλοιφή του σεφ με λιβανέζικη πίτα και ένα πολύ νόστιμο πατέ συκωτάκι κότας. Ακολούθως επέλεξα μια εξαιρετική σούπα ημέρας με μπρόκολο.

Οταν ήρθε το Chrysanthi’s Focaccia Supreme, σάντουιτς με σπιτική σάλτσα τομάτας, τυρί μοτζαρέλα, chorizo, λωρίδες κοτόπουλο, φύλλα ρόκας και πέστο – επιπλέον τηγανιτές γλυκοπατάτες, είχαμε ήδη εξαντλήσει τις αντοχές μας. Μας διέφυγε στο μενού ότι το σάντουιτς είχε ως συνοδευτικό τις γλυκοπατάτες και παραγγείλαμε έξτρα μερίδα. Η σερβιτόρα παρέλειψε να το διευκρινήσει ή τουλάχιστον να μας ενημερώσει με αποτέλεσμα η ποσότητα της γλυκοπατάτας να είναι υπερβολική για 2 άτομα. Φάνηκε επίσης ότι δεν ήταν αρκετά κατατοπισμένη για το μενού – ευγενική μεν, κάπως απληροφόρητη δε. Το σάντουιτς δεν ικανοποίησε τις προσδοκίες μας. Τα επιδόρπια στο τέλος, το cheesecake της ημέρας μας άφησε αδιάφορες, εν αντιθέσει με τη ζεστή, σπιτική μηλόπιτα με παγωτό η οποία ήταν απολαυστική.

Συνοψίζοντας το καφέ αυτό ήταν ευχάριστη έκπληξη, γιατί είναι ωραία εδώ, χαλαρωτικά, άνετα και σίγουρα αν κατοικούσα στην Λάρνακα, θα ήμουν τακτικός θαμώνας.



Enso Vegan Lifestyle Bar, Λεμεσός (τηλ 25581823)

Στην αναζήτηση για υγιεινό γλυκό, ο βαφτιστικός μου πρότεινε το μαγαζί αυτό. ‘Ενα μαγαζί που στόχο έχει να παρασκευάζει το καλύτερο plant-based, θρεπτικό, χωρίς γλουτένη φαγητό και γλυκό διαθέσιμο για όλους. Η φιλοσοφία της ιδιοκτήτριας και βασίλισσας του μαγαζιού, Τατιάνας, είναι απλή. Μαζί με τη Juliette, τη σεφ και βασίλισσα της κουζίνας, είναι vegan για την δική τους υγεία, για τα ζώα, για τον πλανήτη, για όλους εμάς.

Παραγγείλαμε λοιπόν delivery μέσω της πλατφόρμας Bolt. Δοκίμασα Twix, Bount και Caramel cubes, το Crunchy peanut butter, το Snickers bar και το Caramel brownie. ‘Ολα ήταν εύγεστα, με το brownie να είναι το λιγότερο νόστιμο από όλα.

Στα πλην η ανύπαρκτη περιγραφή των συστατικών των γλυκών, όταν έβαζα την παραγγελία.



Takes2Cooks, Λευκωσία (τηλ 96395261)

Αγάπησα το γάλα αμυγδάλου που παρασκευάζει η Κατερίνα. Το βρίσκεις σε γυάλινο μπουκάλι, ενός λίτρου και στοιχίζει 3 ευρώ. ‘Εχεις δε την επιλογή να αγοράσεις το μπουκάλι και να το χρησιμοποιήσεις ξανά ή απλά να το επιστρέψεις χωρίς χρέωση.


bottom of page