top of page

Φαγητό που αξίζει να φας ...


Ταβερνείο Το Ιστορικόν, Άγιος Δομέτιος (τηλ 22780555)

Ένα ταβερνάκι έκπληξη σε γειτονιά στον Άγιο Δομέτιο. Η αυλή είναι όλα τα λεφτά, δεν μπήκα καν στο εσωτερικό της ταβέρνας, με σειρές φωτάκια πάνω από τα κεφάλια μας.

Μπορείς να παραγγείλεις τον μεζέ – 17 πιάτα, 17 ευρώ το άτομο - ή ξεχωριστά συγκεκριμένα πιάτα. Δοκίμασα κολοκυθοκεφτέδες, ρεβυθοκεφτέδες, φανταστικό χωριάτικο λουκάνικο, ρόκα με αυγά, γευστικό χοιρινό σουβλάκι & σιεφταλιά και φρέσκες τηγανητές πατάτες. Η σαλάτα ήταν φρεσκοκομμένη και απολαυστική.

Μπακλαβαδάκια από ζαχαροπλαστείο ήταν το γλυκό της ημέρας, νόστιμα μεν αλλά σίγουρα θα προτιμούσα να παρασκευαζόταν κάτι σπιτικό στο μαγαζί. Το συστήνω ανεπιφύλακτα.Παλαιών Αρχών, Κίτι (τηλ 99437823)

Κατ’ αρχήν θα σχολιάσω την ευγένεια και καλωσύνη στη φωνή του άντρα όταν τηλεφώνησα για την κράτηση. Το ταβερνάκι είναι συμπαθητικό με τραπέζια έξω στην πλατεία Κιτίου – το κέντρο του χωριού σφίζει από ζωή κάτι που δεν είχα ιδέα γιατί είχα χρόνια να το επισκεφτώ.

Το φαγητό είναι αξιοπρεπέστατο, η σαλάτα είναι φρέσκα, το ψωμί φτιάχνεται από φούρνο αλλά ψήνεται στο μαγαζί, ο μουσακάς είναι γευστικός, οι πατάτες είναι φρεσκοτηγανισμένες και τα κρέατα - σουβλάκι, συκωτάκι κοτόπουλου, αρνίσια παγιδάκια - ήταν νόστιμα. Η λίστα κρασιών είναι μικρή και Κυπριακή. Το σέρβις είναι περιποιητικό, γενναιόδωρο και πολύ πολύ φιλικό. Με ευχαρίστηση συμπλήρωσαν κάποια πιάτα για τους χορτοφάγους στην παρέα μου.

Εκείνο που παρατηρώ είναι ότι το φαγητό είναι υπερβολικό και είναι αδύνατο να το φας όλο. Δεν είναι ίσως καιρός να μειωθεί η υπερβολική ποσότητα, να μην γίνεται σπατάλη και κατά συνέπεια να μειωθεί η τιμή του μεζέ?Ταβέρνα Κουτσονικολιάς, Καλό Χωριό Λάρνακας (τηλ 99651818)

Είναι η κορυφαία κρεατοταβέρνα της Λάρνακας, πιθανόν του νησιού όλου και θα πάω ξανά και ξανά με μεγάλη ευχαρίστηση. Το μαγειρευτό λουκάνικο με παστουρμά ακόμα το σκέφτομαι και μου τρέχουν τα σάλια. Το ψωμί είναι μοναδικό και εθιστικό.

Ο κρεατομεζές είναι εξαιρετικός. Το οφτό της τερατσιάς, μόνο με παραγγελία, είναι γευστικό. Το κεφαλάκι, το οποίο διατίθεται μόνο όταν πυρώνεται το φουρνί, είναι μοναδικό. Δεν καταφέραμε να φάμε, ούτε καν να δοκιμάσουμε, το κοτόπουλο και το χοιρινό - τα πήραμε στο σπίτι. Δεν είμαι σε θέση να σχολιάσω τη λίστα κρασιών, αφού με είχε συνεπάρει το φαγητό και ξεχάστηκα!

Θα τελειώσεις αυτό το λουκούλλειο γεύμα με τη πίτα με μέλι. Δεν έχω λόγια για αυτή την ταβέρνα, τη συστήνω ανεπιφύλακτα.Εστιατόριο της Ελένης, Τρόοδος (τηλ 99349782)

Μου αρέσει η κυρία Ελένη σαν άνθρωπος - είναι καλοσυνάτη, φιλική και φιλόξενη. Μου αρέσει επίσης το σπιτικό φαγητό που φτιάχνει στο εστιατόριο της. Η βεράντα της είναι σπουδαία και αξίζει να αράξεις εκεί και να απολαύσεις τη μαγειρική της και το χύμα κρασί που σερβίρει, το οποίο δεν είναι καθόλου κακό. Να έχεις υπόψη σου ότι όση ώρα και να καθυστερήσεις, το τραπέζι σου θα είναι εκεί να σε περιμένει, δεν θα το παραχωρήσει σε άλλους! Το δε σιάμαλι στο τέλος είναι του ονείρου.Sun Valley Olympos, Τρόοδος (τηλ 25420165)

Μούτρωσα όταν επισκέφθηκα το μαγαζί αυτό. Ο χώρος είναι επεικώς χάλια, ατημέλητος και σχεδόν εγκατελειμμένος. Δεν έχει αλλάξει τίποτα! Βρίσκεται σε πολύ προνομιακή θέση στο Τρόοδος αλλά είναι παραμελημένο, άσχημο και ακαλαίσθητο. Το σέρβις είναι απρόσωπο, αγέλαστο, σχεδόν αφιλόξενο. Σταμάτησα εδώ μόνο για καφέ αλλά έφυγα απογοητευμένη. Μπορώ να φανταστώ πόσο όμορφα θα είναι όταν είναι όλα χιονισμένα. Κρίμα!

Commenti


bottom of page