top of page

Σαββατοκύριακο στο Four Seasons


Μένεις στο σπίτι? Κι εγώ! Δεν με εμποδίζει όμως αυτό από το να αναπολώ ένα Σαββατοκύριακο που πέρασα με την οικογένεια μου στο ξενοδοχείο Four Seasons στη Λεμεσό, τέλη Αυγούστου της χρονιάς που μας πέρασε. Θα ξεκινήσω με το προφανές. Το Four Seasons είναι ένα ακριβό ξενοδοχείο και σίγουρα δεν είναι μια πρόταση που αφορά όλο το κόσμο. Είναι όμως μια εξαιρετική επιλογή, για εκείνους που μπορούν να το πληρώσουν, που προσφέρει εμπειρίες και υπηρεσίες εντελώς αντάξιες της τιμής του. Οι επιλογές για το πως θα περάσεις την μέρα σου είναι ανεξάντλητες. Μπάνιο στη παραλία ή στη πισίνα, επίσκεψη στο πολυτελές spa, shopping στα καταστήματα του ξενοδοχείου και βέβαια, εξαιρετικές προτάσεις για φαγητό και για ποτό όλες τις ώρες της μέρας – έχει αξιόλογα εστιατόρια, lounges και bars για όλα τα γούστα. Σε διαβεβαιώνω ότι δεν θα μείνεις παραπονεμένος κατά κανένα τρόπο, αντιθέτως θα απολαύσεις τη κάθε στιγμή - από το πιο απλό, όπως ένα ποτό στο μπαρ, μέχρι το πιο περίπλοκο, ένα ιδιαίτερο δείπνο σε εστιατόριο του. Θα περάσεις υπέροχα! Επιπλέον έχει ότι χρειάζεται ο επισκέπτης στην εποχή του Covid-19 από απολυμαντικό μέχρι μάσκα – στο μπουφέ στο πρόγευμα - και τα πάντα είναι σχεδιασμένα ώστε να μην σου λείψει τίποτα απολύτως.



M Fusion

Το δικό μου αγαπημένο για φαγητό το βράδυ παραμένει το εκπληκτικό M Fusion. Είναι, πιστεύω, το μεγάλο ατού του ξενοδοχείου. Είναι ένας χώρος εξωτερικός σε βεράντα, θυμάσαι ότι πήγα τέλη Αυγούστου, με άπλετη θέα τη θάλασσα. Λάτρεψα το κάθε πιάτο του εστιατορίου αυτού. Όλα ήταν εξαιρετικά, τόσο στην εμφάνιση όσο και στη γεύση. Δοκίμασα εξαιρετικό sashimi. Επιπρόσθετα, μερικά από τα πιάτα που επιλέξαμε ήταν τα εξής: caterpillar, fresh tuna, seabass ceviche, Black Dragon, California rolls, vegetable rolls, Hamachi rolls, eel, crispy tempura prawns. Το σέρβις ήταν αψεγάδιαστο και άμεσο. Το συστήνω ανεπιφύλακτα.



Seasons Oriental

Το μόνο γεύμα του ξενοδοχείου που με απογοήτευσε λιγάκι. Το περιβάλλον του εστιατορίου αυτού ήταν πολύ μουντό και σκοτεινό. Η είσοδος στο εστιατόριο απαγορεύεται για παιδιά κάτω των 5 χρόνων – παρόλο που μας έκαναν να νιώσουμε λίγο περίεργα δεν δημιουργήσανε πρόβλημα ούτε για τη τετράχρονη εγγονή μου αλλά ούτε για το 10 μηνών εγγονό μου. Το φαγητό ήταν κάπως απογοητευτικό, χωρίς να ήταν ιδιαίτερα κακό. Φάγαμε μεταξύ άλλων pan fried scallop dumplings και steamed prawn dumplings – και τα 2 ήταν απλά οκ, Sichuan style minced pork, steamedveggie dumplings, fresh sea bass, νόστιμα beef tenderloin cubes (κύβοι βοδινό), baby pakchoi, braised fresh shitake mushrooms, πάπια, veggie fried rice και noodles. Το σέρβις ήταν αρκετά φιλικό, κάποιες στιγμές υπερβολικά φιλικό σε σημείο να ενοχλήσει, αλλά με αρκετές απροσεξίες και λαθάκια. Ξεχάσανε το κρασί και τα prawn crackers. Διαπιστώσαμε δε λάθος στο λογαριασμό με διπλή χρέωση ορισμένων πιάτων. Απολογηθήκανε λέγοντας ότι δεν το κάνανε επίτηδες. Το διορθώσανε αμέσως χωρίς να χρεώσουν όπου έγινε λάθος και επιπλέον κεράσανε μερίδα για room service. Ο λογαριασμός διορθώθηκε -100 ευρώ πιο κάτω, διόλου ευκαταφρόνητο ποσό!



Colors Café

Είναι γενικά στέκι κόσμου και εκτός ξενοδοχείου που έρχεται για να πιει καφέ ή ποτό και να απολαύσει τα ενδιαφέροντα γλυκά του. Φημίζεται επίσης για το εξαιρετικό παγωτό του με τις υπέροχες και ιδιαίτερες γεύσεις. Δοκίμασα γλυκό μηλόπιτα το οποίο δεν μπορώ να πω ότι με ενθουσίασε, λάτρεψα όμως το παγωτό με γεύσεις χαλεπιανό (φυστίκι Αιγίνης) και μηλόπιτα. Είναι ξεχωριστό!



Vista Bar

Είναι ιδανικό σημείο να απολαύσεις το ποτό σου - κρασί & τυρί παρμεζάνα – πριν το δείπνο. Ακαταμάχητο! Το σέρβις είναι αψεγάδιαστο.



Μεσημεριανό στο εστιατόριο του ξενοδοχείου

Το σέρβις είναι άψογο. Το φαγητό πολύ καλό. Υπάρχει και μενού για vegan και μερικές χορτοφαγικές επιλογές. Η παρέα μου κι εγώ δοκιμάσαμε απολαυστικό μαριναρισμένο τόφου στέϊκ με άσπρο miso romesco sauce, τηγανιτό κουνουπίδι με passion fruit chutney, σολωμό με φακές beluga & λαχανικά, γευστικό βοδινό μπέργκερ, linguini al pesto, το οποίο ήταν κάπως βαρυψημένο και καπηρωμένο σάντουιτς χαλούμι – το οποίο ήταν κάπως ουδέτερο.



Πρόγευμα

Το λάτρεψα! Θα βρεις κυριολεκτικά ότι επιθυμήσει η ψυχή σου στο μπουφέ του προγεύματος. Ποικιλία ψωμιών, εξαιρετικής ποιότητας τυριών και αλλαντικών. Επιπλέον, φρέσκα και καπνιστά θαλασσινά, σαλατικά, επιλογές δημητριακών & φρούτων, είδη αυγών, που ετοιμάζονται μπροστά σου. Και βέβαια το αναπόφευκτο αγγλικό πρόγευμα με όλα τα συναφή.



Πέρασα πραγματικά πολύ όμορφα και δεν κατάλαβα πότε πέρασε το Σαββατοκύριακο. Είναι ένα ξενοδοχείο που ειλικρινά δεν το βαριέσαι – έχει ωραίους κοινόχρηστους χώρους για φαγητό & ποτό, φανταστικό σέρβις στη παραλία και εξαιρετικό πρωϊνό – και σου προσφέρει μια εξαιρετική εμπειρία που αξίζει να απολαύσεις.

bottom of page